Jet Li en Jachie Chan niet opgezet met The Forbidden Kingdom

Jawel, Jean-Claude Van Damme komt tussen 8 en 23 oktober in Schaarbeek een van de sleutelscènes uit zijn nieuw project, Codename: JCVD draaien en heeft dus niets van doen met die andere prent, The Shepherd (2007). In zal JC, volgens de geruchten, gegijzeld worden. Het zou om een soort parodie-biografie gaan over Van Damme zelf. Voor de opnames in Brussel zijn 1.700 figuranten weerhouden. Iets om naar uit te kijken?

Maar geef mij maar liever een scène met Jackie Chan en Jet Li. Hoewel, deze twee zijn niet echt positief over hun eerste gezamenlijke project, The Forbidden Kingdom (2008). Beide Chinese acteurs hebben hun gezamenlijke project met de grond gelijk gemaakt. Chan noemde de film tijdens een persconferentie “niet zo heel goed”.

De film, waarvan de opnamen afgelopen maand zijn afgerond, trekt veel belangstelling omdat het gaat om de eerste samenwerking van de twee internationaal vermaarde actiehelden. Maar beide acteurs waarschuwen voor té hoge verwachtingen. “De film is gemaakt voor de Amerikaanse markt”, zei Chan. “Het Chinese publiek vindt het misschien niets. Als ik nu zeg dat het een heel goede film is, dan krijgen mensen heel hoge verwachtingen en valt het tegen als ze de film zien.”

Jet Li geeft eenzelfde waarschuwing op zijn website. “Ik hoop dat iedereen met een open blik naar The Forbidden Kingdom kijkt en niet te veel verwacht van mijn vechtscènes met Jackie Chan”, schrijft hij. “De film is geschreven en geproduceerd door Amerikanen. Daarom moeten we het misschien op een andere manier dan normaal bekijken.”

The Forbidden Kingdom gaat over een Amerikaanse tiener die naar China vertrekt om een mythologische apenkoning te redden. Jet Li kruipt in de huid van de apenkoning en in die van een monnik. Jackie Chan speelt de rol van een monnik. De film gaat op 18 april in première in de Verenigde Staten.

***Related Posts***
15/10/2007: Fragment uit Codename JCVD
20/04/2007: Van Damme werkt aan zijn comeback
11/01/2007: Jean-Claude Van Damme als Terminator?
10/07/2006: Jean-Claude Van Damme in Rush Hour 3?
14/04/2006: Jean-Claude Van Damme aan lager wal geraakt
27/10/2005: Jean-Claude Van Damme vs Wesley Snipes ?
08/09/2005: Bloodsport remake?
12/02/2005: Tony Jaa neemt plaats in van Jean-Claude Van Damme

6 Comments

 1. Agnus

  hij is al in Antwerpen komen filmen voor Double Team. Hopelijk wordt het weer geen flop.

  Toen ik titel las, dacht ik dat Vandamme een rol had met Jackie Chan en Jet Li. Zouden ze toch ooit eens moeten uitproberen.

  Reply
 2. maffioza

  Zou Vandamme nu geen rol krijgen in Rush Hour 3?

  Reply
 3. Miiki

  @maffioza: dat was een grapje van Jean Claude. Hij zit dus niet in Rush Hour 3.

  Reply
 4. thommy

  Leuke trailer. Het ziet er een beetje uit als Crouching Tiger, Hidden Dragon. Het verhaal klinkt niet echt spannend, maar zoals gewoonlijk bij Jet Li en Jackie Chan draait alles rond de acties en de gevechten.

  Reply
 5. Caroline

  Wanneer zou The Forbidden Kingdom uitkomen in Nederland???

  Reply
 6. kons

  28 augustus 2008

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *