Fright Night aan de beurt om verminkt te worden

Wie van jullie heeft al Fright Night (1985) gezien? Ik denk zowat alle horrorfans en filmfreaks die hier op deze blog ronddolen.

Fright Night poster

En gezien het succes van de film (een slordige 25 miljoen dollar voor zijn bioscooprelease en meer dan het dubbele voor zijn rentals) liet Fright Night part 2 (1988) niet op zich wachten. Spijtig genoeg werd de film niet geregisseerd door Tom Holland, maar wel door een derderangs tv-regisseur die iets teveel naar slechte horror heeft zitten kijken. Resultaat, de sequel deed het vreselijk aan de box-office en flopte met nog geen 3 miljoen dollar in zijn bioscoop-release. Dus denkt Hollywood nu, gezien sequels niet werken, waarom niet gewoon het succes van de eerste film herhalen…

En ja, de mensen van Coming Soon pakken uit met het volgende nieuws:

ShockTillYouDrop.com has learned that Sony’s Screen Gems is remaking Tom Holland’s Fright Night. The site says that the studio is currently “sifting through Hollywood’s supply of writers” and will go in a new direction.

“…and will go in a new direction” ?! Wat bedoelen ze hiermee? De vampier vervangen door een weerwolf? Ik begrijp steeds beter waarom heel wat mensen balen als één van hun favoriete films een remake krijgt. En na het zien van de Halloween (2007)-remake heb ik ook alle hoop verloren dat hieruit nog iets goed kan uit voortvloeien. Ik zeg niet dat ik Fright Night zou zetten in mijn top 10 van Beste Horror, maar toch zeker wel in mijn eervolle vermeldingen. Het was een zuivere eighties vampieren slasher met een bangelijke klankband en leuke vertolkingen van Chris Sarandon, Roddy McDowall en William Ragsdale. Het is trouwens een van de weinige horrorfilms met komedie-elementen die in zijn opzet slaagt.

Het zal pijn doen om deze film verminkt te zien door een B-regisseur die een vette paycheck heeft ontvangen om een film te maken voor een pubers. Ik had nog liever een Fright Night part 3 gezien op zelfs een Fright Night prequel, maar ik walg gewoon van deze al te doorzichtige remakes.

1 Comment

  1. Accu

    Heb ergens gelezen dat het zich misschien in een pretpark zou afspelen in plaats van in een woonwijk. Vind het in ieder geval een barslecht idee.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *