Iron Man trailer van Jon Favreau

OMG! De trailer van Iron Man (2008) van Jon Favreau is on-line en naast de Black Sabbath score pakt het filmpje ook uit met heel veel beeldmateriaal…en het ziet er heerlijk over-the-top uit en hoezeer ik geen zier geef om dit Marvel-personage vind ik het allemaal wel cool. Waarschijnlijk heeft dit ook wel te maken met de casting van Robert Downey Jr. die het project hoe dan ook iets meer sexy maakt en zeker een geslaagde cast is.

Iron Man

In de trailer zien we de motivatie van Tony Stark, de constructie van zijn eerste iron-suit en een hint naar de échte superhero die veel weg heeft van het personage van Boba Fett uit Star Wars. En naast de harde shoot ‘em up scènes zit er ook wel wat humor – en niet op een manier waarbij het personage belachelijk wordt zoals dat het geval is bij de Fantastic Four-films. Ik koester wel geen al te hoge verwachtingen, maar qua popcorn kan dit veel leuker worden dan John Rambo (2008).

Korte inhoud: Tony Stark (Robert Downey J.R.) is een multi-miljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan construeert hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de V.S ondekt hij een wereldwijd complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias, ‘Iron Man’, probeert hij het tij te keren.

Helaas onthult de trailer bitter weinig van zijn love-interest Virginia ‘Pepper’ Potts (Gwyneth Paltrow), Jim Rhodes aka War Machine (Terrence Howard) en de aartsrivaal van Iron Man, de kale Obadiah Stane/Iron Monger (Jeff Bridges). Alsook Nick Fury (Samuel L. Jackson), en de vertolkingen van Hilary Swank en Stan Lee. Maar er zullen nog wel versies van de Iron Man trailer opduiken.

Het scenario werd geschreven door de Children of Men (2006) scenaristen Arthur Marcum en Matt Holloway. De film wordt bij ons verwacht in de maand mei van 2008.

*** Iron Man trailer ***

***Related Posts***

14/03/2014: Iron Man 2 Blu-ray review

13/03/2014: Iron Man Blu-ray review

30/05/2012: Iron Man 2 flop kost Jon Favreau de Avengers film

21/07/2009: Gwyneth Paltrow hekelt Scarlett Johansson promo

17/07/2009: Iron Man 2 fan-poster + covershoot

18/02/2009: Scarlett Johansson vervangt Emily Blunt in Iron Man 2

16/01/2009: Emily Blunt als Black Widow in Iron Man 2?

09/01/2009: Mickey Rourke als villain in Iron Man 2?

07/01/2009: Iron Man een box-office hit

26/12/2008: Top 10 Beste Films van 2008

16/10/2008: Don Cheadle vervangt Terrence Howard in Iron Man 2

18/05/2008: Marvel presteert beter dan DC Comics

29/02/2008: Iron Man trailer kicks ass

25/05/2006: Er wordt aan Iron Man gewerkt

5 Comments

 1. _Asci_

  Ik ben benieuwd hoe deze film zal uitdraaien. Lijkt wel een soort mengeling tussen superman en thge punisher. Het is hoe dan ook het soort film waar heel wat sequels kunnen uit voortvloeien.

  Reply
 2. Malkavian

  Gewoon Bangelijk, Iron Man Mach 1 suit (het grijze) en Mach 3 (rood goud) samen in 1 film. Als Comic fan (lees : Freak) zit ik zeer zeker op deze film te wachten 🙂

  Reply
 3. Mike's Webs

  Ben erg benieuwd naar deze flick. Niet alleen omdat Iron Man zwaar metaal beloofd, maar ook omdat Robert Downey Jr. – een van de meest getalenteerde acteurs in Hollywood op dit moment – de hoofdrol op zich neemt.

  Reply
 4. miiki

  ziet er anders behoorlijk belachelijk uit.

  Reply
 5. michiel

  ziet er vet uit. ik hoop maar dat de acteur gespierd is

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *