Hostel I & II binnenkort op dubbele ‘uncut’ DVD

Hostel part II

De sequel Hostel: Part II (2007) van Eli Roth deed het niet zo goed als het origineel, met een bescheiden $17 miljoen in de States ($35 miljoen wereldwijd). De film is verre van een flop, gezien productiekost niet meer dan $10 miljoen bedroeg. Maar van een groot succes kan men dus niet spreken. Zeker niet in vergelijking met Hostel (2005) die een recette had van $44 miljoen in de States ($88 miljoen wereldwijd) of met de Saw-films. Nochtans zijn de meningen over de sequel iets scherper dan bij het eerste deel; ofwel verslijt je Hostel part II als goedkope torture porn, ofwel vind je het een leuke huiveringwekkende ervaring – met een boeiend verhaal, bekwame acteerprestaties (van 2 Desperate Housewives acteurs) en knappe cinematografie.

Toch denk ik niet dat de makers zich zorgen moeten maken, want dat zijn nu net het soort films die hun grootste recette boeken bij DVD verhuur & verkoop, alsook bij kabelmaatschappijen. En gezien deze markt uiteindelijk ook de meest gewichtigste inkomstenbron is, pakken de distributeurs graag uit met een uncut’ dubbele DVD versie van Hostel I & II, en dat al vanaf 23 oktober 2007 in de States.

Korte inhoud Hostel part II: Drie Amerikaanse studentes studeren aan de kunstacademie in Rome. Ze besluiten een weekendreisje te maken en komen onderweg een prachtige dame tegen, die bij hen in de klas model heeft gestaan, en ook een tripje maakt. Ze nodigt de drie uit met haar mee te gaan, maar van een ontspannen reisje blijkt al snel geen sprake meer te zijn…

Dus voor alle fans van het genre zou ik nog even wachten om Hostel DVD’s te kopen, want de director’s cut lijkt toch wel zijn geld waard te zijn. Volgens DVDActive.com zou in de eerste film oa. het “onheilspellende einde” bevatten, alsook een pak bonussen. De sequel zal ook gepaard gaan met heel wat extras waaronder 3 commentaarstemmen, deleted scenes en nog wat narigheden om te ontdekken voor al wie verzot is op schreeuwende vrouwen en vleesverscheurende mixers en boormachines. De dubbele dvd-set komt net op tijd om Halloween uitbundig te vieren.

Hostel part II pic

© Lionsgate & Screen Gems

Ik blijf er bij dat de eerste Hostel film veel beter kon, maar nog steeds een knappe uitwerking had van een slimme regisseur die echt wel weet hoe hij horror voor een hedendaags publiek moet inpakken. Vooral het idee om tijdens de eerste 3 kwartier een verhaal te vertellen over jongeren die op zoek gaan naar seks, en eenmaal het vertrouwen aanwezig is, de horror introduceren. Maar na de eerste ontsnapping valt de film in elkaar als een kaartenhuisje. Toch zijn de Hostel-prenten in principe iets minder popcorn dan de Saw-films, maar daarom niet minder ontspannend – althans voor de mensen met een sterke maag.

***Related Posts***
06/06/2007: Vooroordelen over Hostel 2
05/04/2007: Top 10 Beste Folterscènes
30/03/2007: Eli Roth wil geen rating meer voor horrorfilms
02/03/2007: Cabin Fever 2: Spring Fever
01/03/2007: Hostel II posters
14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes van 2006
10/02/2006: Baywatch the movie met Eli Roth
05/01/2006: Hostel, a bloody disgusting good time
28/10/2005: Gruwelpraktijken in Hostel
13/07/2004: Cabin Fever filmbespreking

2 Comments

 1. Mich

  Kheb hostel 1 en 2 al gezien, ik moet wel zeggen dat ik de eerste veel beter vond dan de 2de
  de 2de is dan gwn ook beetje hetzelfde zoals de eerste, het vermoorden van onschuldige tieners van verschillende landen.
  Maar voor mij scheelt er iets aan. maar kan er niet direct men vinger opzette

  kdenk ook een beetje de reden dat er minder mensen naar de cinemas gaan is door het illegaal downloaden van films
  is wel spijtig dat mensen dit doen. Liever een Bureaustoel dan een zacht cinemastoeltje voor hun

  Reply
 2. Blackmoon

  Dit is dus echt wel een gore film! Hoewel hij veel op deel 1 lijkt, vind ik dat hier een stuk meer gruwel in zit en een stuk minder voorspelbaar, wat alles een stuk spannender maakt. Een heerlijke onsmakelijk horrorfilmpje.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.