Conan the Barbarian in nieuwe handen

Ik heb het al vaker gehad dat er mogelijks een remake of vervolg komt op de populaire barbarenfilm Conan the Barbarian (1982). Arnold Schwarzenegger speelde het mythische karakter begin jaren ’80, maar volgens producent Millennium Films zal deze nieuwe versie trouwer aan de originele korte verhalen van Robert E. Howard zijn dan de Schwarzenegger versie. Lange tijd speelde Warner Bros met het idee om Conan te reanimeren, maar uiteindelijk besloot de studio de filmrechten in juni te verkopen aan Millennium Films, waarover Joe Gatta zei: “We geloven in het merk en we zijn er van overtuigd dat we meerdere Conan films zullen gaan maken.” Over de plot van de nieuwe Conan is op dit ogenblik nog niets bekend. MovieWeb schreef het volgende:

Conan 01

© Universal Pictures & Dino De Laurentiis Company

Millennium Films has acquired the rights to Robert E. Howard’s mythical conqueror. Fredrik Malmberg, president and CEO of Paradox Entertainment, chose Millennium after winning the rights from Warner Brothers last spring. His aim is to get the film into production by next spring.

This will be the biggest production Millennium has ever mounted. The film is being put together on a very tight timetable. Many big names have worked on the Conan The Barbarian script over at Warner Brothers these past seven, including Larry and Andy Wachowski, John Milius, and Robert Rodriguez. Boaz Yakin wrote the last known version to come out of that studio. But all of their hard work is being scrapped. Malmberg and Millennium are staring over with a completely fresh screenplay.

Conan 02

© Universal Pictures & Dino De Laurentiis Company

Dat moet niet als muziek in de oren klinken van de Wachowski Brothers, John Milius en Robert Rodriguez die eerder hadden gezwoegd op het script. Toch spijtig, want met dergelijke namen zou je toch meteen al een publiek achter je project kunnen scharen en bijgevolg ook productiebudgetten los krijgen. Nu het in nieuwe handen terecht is gekomen mag men alle werk opnieuw beginnen – want de ingeleverde scripts zijn waarschijnlijk nu eigendom van Warner Brothers.

Conan 03

© Universal Pictures & Dino De Laurentiis Company

De mogelijke optie van de terugkeer van Arnold in de film Conan the King is nu goed als zeker uitgesloten. De acteur zal niet meer in naakte torso met zijn zwaard kunnen zwaaien alsof het een keukenmesje is. Ik denk niet dat de producers een parodie op Conan willen maken. Ook de carrière van Arnold maken een terugkeer naar dergelijke rollen heel moeilijk. Hoe kan je nog geloofwaardigheid uitstralen als politicus (…als het daar al om te doen is)? Wie dan wel de schoenen kan vullen van Arnold is een moeilijk vraagstuk. In ieder geval niet Vin Diesel, Nathan Jones, Paul “Tripple H” Levesque of The Rock. Wat dachten jullie van Tyler Mane?

***Related Posts***
28/07/2008: Red Sonja en Conan slijpen hun zwaarden
27/08/2006: Top 10 Beste Slangen in Films
01/01/2006: Conan the Barbarian 3 voor 2007?
16/07/2005: Conan the Barbarian will be back
15/10/2004: Conan the Barbarian voor Arnold Schwarzenegger?

3 Comments

 1. Preacher

  Tyler Mane heeft de kracht, maar totaal geen acteertalent en al zeker niet voor de hoofdrol…Niet dat Arnold indertijd zo’n fantastisch acteur was…

  Reply
 2. johan hendrix

  ontzettende fan van de eerste 2 films!
  maar ben niet echt kapot van een remake.
  de huidige comicserie van dark horse is echter wel ontzettend goed
  http://www.conan.com/f_100000.shtml

  Reply
 3. Jurginho

  Ik denk dat ze het project beter laten rusten. Wie heeft nu nog de présence en/of bekendheid van een Schwarzenegger of Stallone. Bovendien hebben de vorige films een soort van cultstatus verworven.
  Tenzij er een paar écht grote namen komen opduiken, vind ik dat ze er met hun pollen moeten afblijven.
  Als ze met moeite een deftig script ineen kunnen flansen of financiers kunnen aanspreken, dan is dat toch al een zeker teken aan de wand. Zeker nu, nu we geconfronteerd worden met inspiratieloze remakes, sequels en prequels. De uitzonderingen zijn op één hand te tellen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *