Rebecca Romijn in Punisher: War Zone

Ik heb al eerder op deze filmblog iets gebracht over Punisher: War Zone (2008) van regisseur Lexi Alexander (Hooligans), en blijkbaar worden de geruchten bevestigd over de casting van een nieuwe hoofdacteur. Thomas Jane zal vervangen worden door Ray Stevenson, de acteur die velen zullen kennen als ‘Pullo’ uit de geweldige serie “Rome”. Thomas had er gewoon geen zin meer in (…of hij vond het scenario slecht) en liep van de sequel weg. Dit is wat hij zei op AICN:

punisher_war_zone 001

“Punisher fans are already fighting an uphill battle as it is. And I’ve always felt a responsibility to fight that fight for them and with them so that Frank Castle gets the treatment he deserves…. What I won’t do is spend months of my life sweating over a movie that I just don’t believe in. I’ve always loved the Marvel guys, and wish them well.”

Zijn we blij met de sequel? Na twee pogingen om dat personage aantrekkelijk te maken zijn ze daar niet echt in kunnen slagen. Ik lig er ondertussen niet echt meer wakker van.

De tweede Punisher film met Thomas, had zeker wel zijn momenten, maar het was geen goeie film. De problemen situeerden zich in het “acteerwerk” van ondermeer Rebecca Romijn (sucked!!!) en de campy regie van Jonathan Hensleigh (scenarist van The Punisher 1 & 2) was teleurstellend. Ik ben benieuwd welke weg ze nu zullen invaren met dit Marvel personage. Het is de Latino Review die met het nieuws komt:

Want to know who the new Punisher will be in the upcoming sequel. We bet you do. Better yet we know and we want to tell you. The new Punisher is RAY STEVENSON! Yup the guy from HBO’s ROME in which he plays the role of Titus Pullo.

Ik weet dat de mensen die “Rome” hebben gezien waarschijnlijk nu allemaal verheugd zijn met dat nieuws, maar ik zie het niet. Stevenson is verre van een B-acteur, maar als Punisher denk ik dat ze beter af waren geweest met een iets ruwere Frank Castle. Ok, hij is breed en kan dramatische scènes aan, maar kan hij dat personage relevant maken voor een hedendaags publiek, zoals Christian Bale deed voor Batman of Tobey Maguire voor Spiderman? De regisseuse van dienst, die eerder het niet onaardige Hooligans (2005) regisseerde mag men wel niet onderschatten, maar ik heb haar nog GEEN actie-scene weten in beeld te zetten. Na de betreurenswaardige regisseurskeuze in The Punisher met Thomas Jane, hoop ik dat we niet opnieuw dezelfde fouten zullen maken. Ik had in ieder geval wel gekozen van een ander kaliber van regisseur. Toch benieuwd naar die eerste trailer.

Toch vrees ik dat Stevenson net dat tikkeltje filmervaring mist en dat de makers beter hadden gewacht op de release van Outpost (2007) waarin hij de hoofdrol vertolkt in de camouflage-huid van een huurdoder die met zijn team een verlaten militaire oorlogsbunker moet gaan onderzoeken.

Stevenson is zwaar gebouwd en heeft een zware stem, maar of hij ook zal kunnen overtuigen als bad-ass en iets van complexiteit in zijn personage zal kunnen brengen, blijft een groot vraagteken. En dit allemaal in de marge van het nog grotere vraagteken: wie zit hier eigenlijk op te wachten? In de nevenrollen zien we ook nog Julie Benz, Doug Hutchison, Dash Mihok en Dominic West opduiken.

***Related Posts***
09/12/2008: The Punisher War Zone flopt … zoals verwacht
02/08/2008: Punisher-regisseur ontslagen
02/10/2005: The Punisher 2 ‘R’ rated ?
20/07/2005: The Punisher 2 op komst

5 Comments

 1. matthys

  Ik heb zelf ‘Rome’ niet gezien maar ik ken hem nog van King Arthur. Hij had een kleine bijrol maar die me nog steeds is bijgebleven. Hij stapte naar een jongetje toe en zei met vastberaden stem:
  “Do not be afraid of me.”

  Reply
 2. salmon

  Als ze het nu al Punisher 2 noemen, zouden ze er beter mee stoppen, want dit stinkt. Of misschien moeten ze het hele zooitje overbrengen naar het tv-circuit in plaats van de bioscoop.

  Reply
 3. Kenneth

  Of iemand zit te wachten op deze sequel valt af te bezien. Maar Wie Stevenson aan het werk zag als de stoere legionnair, Titus Pullo, in het sublieme Rome, zal het met mij eens zijn dat dit een uitstekende keuze is. Op Jason Statham na, stralen maar weinig hedendaagse acteurs evenveel dreiging en gevaar uit. Ik ben benieuwd hoe hij het er vanaf brengt.

  Reply
 4. BlackMoon

  Thomas Jane stapt op omdat hij niet gelooft in het script!! Sta ik te wachten op een nieuwe versie van The Punisher?? Nope. Zelfs een Punisher tv-serie zou ik niet volgen. Het personage heeft gewoon te weinig om het lijf om van wakker te liggen.

  Reply
 5. Preacher

  geen slecht acteur, afwachten…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *