Nazi’s met lange tanden in The Golden Nazi Vampire of Absam Part II

Iemand al gehoord van nazi-exploitation movies? Zo niet, wel dan krijgen jullie hiervan een voorsmaakje in Grindhouse (2007) met de fake trailer van Werewolf Women of the S.S. gemaakt door Rob Zombie.

The Golden Nazi Vampire of Absam part II

Maar binnenkort krijgen we een echte nazi-exploitation-horrorflick tezien, en dan nog wel uit Duitsland, het land waar de laatste jaren nog maar weinig vernieuwende films op de markt zijn gekomen (op een paar uitzonderingen na). The Golden Nazi Vampire of Absam: Part II – The Secret of Kottlitz Castle (2007), geschreven en geregisseerd door de nog jonge Lasse Nolte, die hiermee zijn indrukwekkende debuut maakt.

Korte inhoud: Als General Donovan (Walter Stapper) het voor het zeggen had, dan zou de Militaire Geheime Dienst van Amerika met echt belangrijke zaken bezig zijn, in deze herfstmaanden van 1942. Laat die Waffen SS maar op zoek gaan naar Atlantis, of dansen rond een aantal Germaanse druïde-stenen. Wie gelooft er nu in die Wunderwaffen of die Mirakel Wapens, buiten een pathetische sul zoals William ‘B.J.’ Blazkowicz (Daniel Krauss)? Maar kan men zomaar alle waarschuwingen negeren, de geheime korte filmpjes met schokkende beelden of alle bewijsmateriaal? Wat is er echt gaande in het kasteel van Kottlitz? Wie heeft Smokey Savallas vermoord? Wat houdt het onderzoek Ahnenerbe der SS precies in? Wie heeft de beenderen van Count Dracula gestolen van de crypte in Wallachia? En wat is de connectie tussen fanatische SS generaals, ondergrondse labo’s met nazi-wetenschappers en een put vol met gesmolten goud? Allemaal vragen waarop William ‘B.J.’ Blazkowicz een antwoord moet weten te vinden. Maar niemand had kunnen verwachten wat hij zou onthullen in het kasteel van Kottlitz…

Al die nazi’s met hun lange tanden die opgaan in occulte ceremonies lijkt niet echt ernstig te zijn. Maar zo zijn piraten die in skeletten veranderen ook niet, en toch komen daar heel veel bezoekers op af. Deze film windt er zelfs geen doekjes om en gaat regelrecht voor de trashy-horror-komedie zoals we dat al eens eerder mochten ervaren met Edgar Wright’s verrukkelijke Shaun of the Dead (2004). De korte inhoud en de affiche is in ieder geval al om van te schuimbekken. De prent is momenteel nog in productie maar zal binnenkort hopelijk te zien zijn in een aantal filmzalen. Er is nog geen trailer beschikbaar, wel een eerste afbeelding. Nazi-vampires, yeah, kill’em all! lol.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *