Keira Knightley als Prinses Diana?

De Britse actrice Keira Knightley wordt getipt om de rol te spelen van wijlen prinses Diana, naar het controversieel boek, Diana and the Paparazzi, was tijdens het filmfestival in Cannes hét onderwerp van een ware biedingenoorlog. Producer Quentin Reynolds, die hoopt de filmrechten te kunnen kopen, is van oordeel dat de filmadaptatie nog meer bijval zal kennen dan The Queen (2006), de film waarmee Hellen Mirren een Oscar voor beste actrice won.

“Iedereen in Hollywood zegt me dat ik Keira moet zien te strikken voor de rol van prinses Diana. Het verhaal heeft alles: pathos, tragedie, komedie, avontuur… en prinses Diana. Voor elke dollar die The Queen opbrengt, zal een film over Diana er tien opbrengen”, aldus Reynolds. Maar hij moet dus eerst nog een ster weten te strikken voor de hoofdrol en een bekwame regisseur.

Ladi Di overleed op 31 augustus 1997 van een auto-ongeluk in de Alma tunnel in Parijs, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed. Alhoewel er veel samenzweringstheorieën zijn opgeworpen in de media, wordt over het algemeen aangenomen dat het een ongeluk was, veroorzaakt door een chauffeur die iets te diep in het glas heeft gekeken en iets te hard op de gaspedaal heeft geduwd om paparazzi te ontlopen. Alleen Diana’s bodyguard overleefde de klap, zijn gordel redde hem zijn leven. Diana, Dodi en hun chauffeur hadden hun gordel niet gedragen. Op 14 december 2006 bracht de Britse politie een rapport naar buiten, waarin stond dat het inderdaad een ongeluk was[1].

Keira Knightley neemt momenteel de film Atonement (2007) op, naar eigen zeggen een opluchting na de lichtvoetige trilogie Pirates of the Caribbean. Een paar dagen geleden had zelf een dipje gekregen en wou ze zelfs niet meer acteren. In ieder geval zou ze wel de geschikte actrice zijn voor de rol, als je even terug denkt aan Pride & Prejudice (2005). Keira heeft tevens een gloeiende hekel aan teveel “persaandacht”, laat staan paparazzi. Dus dat komt ook allemaal goed.

“I don’t read any magazines or newspapers any more, because I find it really scary and I get really scared when I’m followed by photographers. I have, on many occasions, broken down in tears because I find it terrifying.”

Wanneer de film in productie zal gaan is nog niet bekend, maar dat de film ooit zal gemaakt worden staat als een paal boven water, met of zonder Keira.

***Related Post***
12/02/2007: The Queen valt in the prijzen

2 Comments

 1. Miiki

  het enige wat interesse kan opwekken voor de gemiddelde bioscoopbezoeker is het feit dat ze in vreemde omsta,digheden om het leven kwam, maar een boeiende vrouw was het allerminst. Wat heeft Keira hieraan?? Niet doen, moest ik haar zijn.

  Reply
 2. xxxEsmee

  Keira is szoo cool!<3

  X

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *