Johnny Depp vertolkt Litvinenko in regie van Michael Mann

Johnny Depp gaat de vermoorde Russische journalist Alexander Litvinenko spelen. Dat heeft de weduwe van de spion, Maria Litvinenko, bekendgemaakt op het filmfestival van Cannes, zo meldt de Britse krant The Observer. Litvinenko kwam vorig jaar om het leven nadat hij was vergiftigd met het radioactieve polonium-210 in een hotel in Londen.

De weduwe was op het filmfestival voor de première van een documentaire over haar man, Rebellion: the Litvinenko case (2007). “Het is heel belangrijk dat mensen weten wat er met mijn man is gebeurd, het mag nooit meer iemand overkomen”, zei ze. Naar verluidt is Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral,Miami Vice) aangetrokken als regisseur voor de film, die nog geen titel heeft. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.

De moord op Litvinenko is nog altijd niet opgehelderd. De Russische president Poetin werd verdacht van de vergiftiging, maar de Britse inlichtingendienst sloot betrokkenheid van de president uit. Vorige week werd wel bekend dat er een verdachte is opgepakt: de Rus Andrej Loegovoj. Maar hij beweert op zijn beurt de dat Britse Geheime Dienst hun losgeslagen spion wilden opruimen. Specualties kunnen beginnen, met Oliver-Stone-achtige intriges en plotwendingen. En Michael Mann achter de camera, dat enkel maar een stevige thriller opleveren. Er zijn echter nog geen datums bekend wanneer de film in productie zou gaan, want Johnny Depp zou ook al getekend hebben voor Sin City 2 (2008) en Sin City 3 (2008). De film Shantaram (2008) staat trouwens ook al een tijdje op zijn verlanglijstje.

***Related Posts***
25/09/2006: Rex Mundi met Johnny Depp?
13/06/2006: Peter Weir verlaat het Shantaram project
25/04/2006: INXS film met Johnny Depp
01/12/2005: Johnny Depp in Shantaram
07/07/2005: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest met Johnny Depp
05/06/2005: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp
12/03/2005: Johnny Depp als Saddam’s wetenschapper
24/01/2005: Corpse Bride, met de stemmen van Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *