Perfect Stranger met Halle Berry en Bruce Willis

Voor de mensen die houden van zeemzoete getelefoneerde thrillers is hier misschien iets wat jullie zal bekoren, Perfect Stranger (2007) van de wisselvallige James Foley (Fear, The Chamber, Confidence).

Perfect Stranger poster

Ik moet de film nog zien maar afgaand op de korte inhoud en de met fade-to-blacks overladen trailer lijkt dit het soort film die eigenlijk bestemd was voor televisie, was het niet dat de producers twee Hollywood-sterren konden strikken voor de rol en bijgevolg ook een royaal productiebudget mochten opstrijken.

Wedden dat je op de bonus-dvd een hoop deleted scenes en alternatieve eindes zal vinden, want volgens mij stond het scenario op een aantal bierviltjes en was het een beetje zoeken op de set. Wees gerust, het einde zal als een verrassing komen…net zoals de meeste belachelijke, domdwaze, idiote, onlogische, absurde eindes nu eenmaal zijn. Zeg nu niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb. In het geval van het tegendeel – wat me bijzonder zou verwonderen – mag je het me melden in de commentaren, want de kans ik klein dat ik tijd zal vrijmaken voor deze film.

Korte inhoud: Wanneer de jonge politie agente Rowena (Halle Berry) undercover gaat om de moord op een goede vriend op te lossen raakt zij verstrikt in de bedrieglijke wereld van het internet waar niemand lijkt te zijn wie hij of zij zegt te zijn. Al snel komt zij in contact met Harrison Hill (Bruce Willis) die haar overleden vriend kent en meteen een hoofdverdachte is.

Het lijkt een beetje op een Basic Instinct (1992), maar dan met Halle Berry die de benen dicht houdt. Regisseur Foley is in principe eerder een toneelregisseur dan een rasechte filmregisseur. Hier wil hij een psychologische thriller maken, maar weet zichtbaar niet wat de basis-ingrediënten zijn en hoopt dat met mooie fotografie en wat glamour-acting de klus wel geklaard zal zijn. Helaas speculaas. Perfect Stranger zal dan ook de ‘perfecte’ zondagsprent zijn die een heleboel mensen zullen zien en de dag nadien compleet vergeten zijn. Anderen zullen dan weer denken aan de films van Alfred Hitchcock en hoe knap deze toch waren.

Perfect stranger is uit in onze zalen vanaf 11 april 2007.

5 Comments

 1. BlackMoon

  een tweede catwoman? Zal ze het nooit leren.

  Reply
 2. fred

  gewoon 8 euro verspild. Zonde van de cast.

  Reply
 3. derrick

  Trailer spreekt me wel aan. Halle Berry en Bruce Willis zijn altijd genietbaar, en het plot -ondanks dat het nogal standaard is – lijkt me nog best mee te vallen. Ik ben benieuwd.

  Reply
 4. dave

  @fred: ze zouden geld moeten teruggeven bij een slechte filmervaring.

  Reply
 5. anoniem

  ik vind hem prachtig

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *