Fracture met Anthony Hopkins en Ryan Gosling

Fracture poster

Een thriller die misschien wel de moeite zal zijn is Fracture (2007) van Gregory Hoblit (Primal Fear, Hart’s War, Fallen), voor de eenvoudige reden dat deze film het niet moet hebben van belachelijke plottwisten. De film is op de eerste plaats een schaakspel tussen een oude en een jonge man, waarbij ze elkander schaakmat willen zetten. Komt daar nog eens bij dat hier twee talentvolle acteurs aan het werk zijn, en dan vooral Anthony Hopkins, die meestal wel zijn scenario’s met zorg uitkiest.

Korte inhoud: Willy Beachum (Ryan Gosling) is assistent-Openbaar Aanklager die met een lastige zaak te maken krijgt. Een zekere Ted Crawford (Anthony Hopkins) is beschuldigd van de moord op zijn overspelige vrouw Jennifer (Embeth Davidtz), maar hij komt vrij door een technische fout in de aanklacht. Beachum zal moeten proberen Crawford alsnog tot een veroordeling te kunnen brengen.

De trailer van Fracture doet precies wat hij hoort te doen: spanning opwekkend en net genoeg laten zien om iedereen ervan te overtuigen dat dit een fascinerende thriller zal worden. Hopkins lijkt zich perfect te voelen in deze rol van een man die de touwtjes in handen heeft. Zijn personage heeft zelfs iets weg van Hannibal Lecter, zonder in het karikatuur te vallen. De thriller lijkt kil en direct, zonder al te veel zeemzoeterige melodrama. Het zal geen vernieuwende film worden, maar je zal wel op het puntje van je stoel zitten. Ja, op 9 mei 2007 ga ik deze film gaan zien in de bioscoop … was het niet dat ik dan net in Rome zit. Enfin, het zal de week erop worden want ik vrees dat Italiaanse cinema’s hun films dubben.

2 Comments

  1. MM

    spannend, maar verklapt wel heel erg veel.

    Reply
  2. Stefaan

    Ja, dit ziet er goed uit. Ga ik zeker naar zien!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *