Fay Grim van Hall Hartley

Fay Grim (2006), de sequel op Henry Fool (1997), heeft een trage release maar binnenkort zullen we kunnen genieten van deze nieuwe Hall Hartley (Amateur, Trust) prent. Het is een soort off-beat spionage komedie met Nikita trekjes. Het meest aantrekkelijke aan de film is Parker Posey, die eigenlijk Louise Lane had moeten spelen in Superman Returns. Deze actrice heeft trouwens heel veel weg van Katherine Hepburn.

Korte inhoud: Fay Grim (Parker Posey) is een alleenstaande moeder uit Woodside, Queens, New York, die manisch geobsedeerd is door de opvoeding van haar veertienjarige zoon Ned (Liam Aiken). Haar man is zeven jaar geleden verdwenen na een vervelend akkefietje waarbij de buurman het leven liet. Maar als een CIA-agent (Jeff Goldblum) het verleden weer wil oprakelen ontstaat er een lastig dilemma.

Fay Grim trailer

Wanneer je de trailer bekijkt heb je zo de indruk dat Hartley misschien op zoek is naar een ander filmregister om zijn kunnen te etaleren. Het is een low-budget film gefilmd op video (Sony HD), maar het is er niet aan te zien. De film is ook niet echt een sequel, maar verhoudt zich tot Henry Fool als 2046 (2004) tot In the Mood for Love (2000). Waarom Hartley uiteindelijk deze personages wil recycleren is niet helemaal duidelijk. Misschien hoopt hij hiermee terug naar de roots te keren van zijn artistieke hoogdagen…wie zal het zeggen?

1 Comment

  1. Miiki

    Was ooit een referentie, maar sinds ‘Book of Life’ gaat het bergaf. Henry Fool was een schitterende film, en dit is gewoon een flauw afkooksel van deze prent. Toch vreemd dat veel goeie regisseur hun repuatie vergooien met middelmatige films.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *