Stardust met Claire Danes en Robert De Niro

Een andere trailer die me is opgevallen is die van Stardust (2007) van Matthew Vaughn, de regisseur van Layer Cake (2004). Deze keer geen verrassende actiefilm, maar wel een soort leuke fantasy-film met piraten en heksen. Gezien het mega-succes van de Pirates of the Caribbean sequels moesten er vroeg of laat klonen opduiken. De trailer ziet er zelfs niet helemaal fout uit.

Korte inhoud: Stardust vertelt het verhaal over de half-elf jongen Tristian (Charlie Cox), die het hart van zijn geliefde Victoria (Sienna Miller) wil winnen. Hiervoor moet hij op zoek naar een vallende ster, genaamd Yvaine (Claire Danes), die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia (Michelle Pfeiffer) en piraat Captain Shakespeare (Robert De Niro).

Stardust trailer

Net zoals met Eragon (2006) heeft de film heel lang gewacht met een release van een trailer en is de releasedatum voor de film verschillende keren verlaat. Dit duidt in de meeste gevallen op een zwakke film, maar ik geef de film het voordeel van de twijfel. Claire Danes op een paard, dat wil iedereen toch zien.

3 Comments

 1. Philip

  Ben erg benieuwd naar deze film. Het is een verfilming van het boek “Ster” van Neil Gaiman.
  Het is altijd afwachten met boek verfilmingen, maar met dit magische boek en deze cast moet het zeker gaan lukken.

  Reply
 2. Miiki

  is schitterend in de rom van de heks. Ben wel benieuwd naar die film. De affiche ziet er anders heel sober uit.

  Reply
 3. MidnightCruiser

  Tijdens het setbezoek in mei 2006 werd al 20 minuten ruw beeldmateriaal getoond. Neil Gaiman was bijzonder enthousiast over de locaties en hetgeen hij al mocht zien. Zelf vond ik er niet zoveel aan, al was het maar omdat er nog een pak CGI moest toegevoegd worden.

  Stardust profileert zich als een sprookje en ik denk dat ze daar erg zullen in slagen. De decors (de zwarte balzaal!) loonde alvast meer dan de moeite!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *