Harry Potter and the Order of the Phoenix

Het lijkt wel of ik in herhaling aan het vallen ben als ik zeg dat ‘deze nieuwe Harry Potter de meest duistere tot nu toe is’. Maar bij het bekijken van de trailer van Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007), dan lijkt het wel of de nieuwe film nog iets dieper afdaalt in de duistere corridors van de magie. Jawel, het gaat er grimmig aan toe op Hogwarts. De trailer ziet er overigens wel knap uit, wat hoofdzakelijk te danken is aan de visuele stijl van de nieuwe Potter regisseur David Yates, maar of de film ook geschikt zal zijn voor de allerkleinste Harry Potter fans is maar de vraag.

Korte inhoud: Harry’s (Daniel Radcliffe) verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven…

Harry Potter and the Order of the Phoenix trailer

Harry Potter and the Order of the Phoenix draait voornamelijk om de schurken. De trailer laat de eerste beelden zien van het nieuwe schoolhoofd Dolores Umbridge (duidelijk met veel plezier gespeeld door actrice Imelda Staunton), die het ondanks haar onschuldige roze mantelpakjes niet al te best met Harry voor heeft. En ook aartsrivaal Voldemort (Ralph Fiennes) toont zich in al zijn groteske gruwelijkheid aan de inmiddels 15-jarige Harry. De Harry Potter films worden beter met elke sequel, hopelijk wordt deze meest duistere Harry Potter ook de beste tot nu toe.

Harry Potter and the Order of the Phoenix gaat op 11 juli in de Belgische bioscopen draaien. Binnenkort mogen we ons tevens ook verwachten aan de 6de Harry Potter-film, Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009), waarin Harry iets meer zal te weten komen over Lord Voldemort’s duistere verleden…

***Related Posts***
28/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 trailer
15/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 review
13/03/2010: Harry Potter and the Order of the Phoenix review
01/12/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame
07/10/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 trailer
16/07/2009: Harry Potter and the Half-Blood Prince review
11/10/2008: Twilight vervangt Harry Potter

18/08/2008: Aasgieren bij Warner Bros laten Harry Potter fans wachten

13/03/2008: Harry Potter and the Half Blood Prince teaser

26/10/2006: Harry Potter is een Star Wars rip-off !

18/02/2006: Gary Oldman in Harry Potter and the Order of the Phoenix

16/09/2005: Eerste beelden Harry Potter and the Goblet of Fire

27/09/2004: Trilogies aan de kassa

8 Comments

 1. Arjen

  Het geweldige boek was in 3 dagen uit, en het ziet er naar uit dat ze het boek nauwkeurig hebben gevolgd.
  Afgaande op de stijgende lijn die de films vertonen, ben ik ervan overtuigd dat deze wel zeker een absolute topper zal worden.

  Zou me niets verbazen dat alle records verbroken worden. Ik tel de dagen af.

  Reply
 2. Spike

  Erg benieuwd naar de nieuwe film weer, het vijfde deel is een van de dikste boeken, dus hoop gewoon dat ie (nog) wat langer duurt en niet dat ze leuke dingen gaan weglaten.

  Boek nog maar een keer lezen voordat ik naar de bios ga, dat is ook alweer een tijdje geleden.

  Reply
 3. gh

  als je naar deze trailer kijkt, is de spanning bijna niet te snijden, ofdat het alle records zal verbreken weet ik zomaar niet, let maar op voor pirates of the caribbean at world’s end.

  Reply
 4. michiel

  ik heb het 5de boek niet gelezen maar de film ziet er cool uit.

  Reply
 5. jj

  ik hoop dat ze omber een beetje goed kan naspelen in het boek was ze net een demon

  ik kan echt niet wachten dat de film uitkomt ik hoop dat hij eerder op het internet te zien is

  Reply
 6. gh

  waauw!! de domestic trailer van the order of the phoenix is wel chique, zker voldemort. Wordt een goeie film

  Reply
 7. cindy

  deze wordt de beste film van alle tot hier toe
  het boek was ook fantastisch.

  Reply
 8. Pol

  mooiii filmpke ma wel jmmr daze aal dingn ut et boek ebn veranderd in de film, ook supr important stuff ut het boek komt niet eens in de film voor!!!!! wel betr dan alle vorige films, betere acteerprestaties enz, al zien sommige personen er raar en mismaakt uit, ze lopen ook wa scheef enz, mja is wel ok

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.