Halloween van Rob Zombie

Eén van de regisseurs die nog eens “echte” horror kan brengen op het witte doek is zonder enige twijfel Rob Zombie. Hij verbaasde me eerder met zijn The Devil’s Rejects (2005) en binnenkort zal hij ons weer van ons stuk brengen met de remake Halloween (2007). Beter dan het origineel zal niet lukken, maar misschien wel anders en daar is her Rob Zombie toch om te doen.

De nieuwe trailer van de film vind ik best geslaagd. Het heeft een iets meer grafische look en een realistisch karakter, met knipoogjes naar Tobe Hoopers TCM (1974). Rob wil ook iets dieper graven in de psyche van Michael Myers, en niet simpelweg vertrekken van een geflipte gek die op strooptocht is. In tegenstelling tot het origineel komt Myers niet uit een standaard gezinnetje, maar eerder een disfunctioneel gezin. Hij zal als jonge knaap ook al bezig zijn met onkuise en foute dingen. Ik betwijfel of dit wel de juiste weg is, gezien het horror-element in Halloween juist die onvoorspelbaarheid was van het monster die Myers was bekomen. Ik denk niet dat een psychologische studie een meerwaarde kan bieden. Maar we zullen zien. Er steken in de trailer in ieder geval ook heel wat beelden uit de originele film van John Carpenter.

Vergeleken met al die vreselijk slechte sequels, ziet dit er uit als de Casino Royale versie van de Halloween-films. Back to the roots of evil. In deze film staat de serial killer centraal, niet de Calvin Klein teenagers zoals in de TCM-remakes. Het werd tijd dat we nog eens echt de stuipen op het lijf krijgen van Michael Myers, na de gay-versie in Freddie vs Jason (2003). Dus ja, ik kijk hier echt wel naar uit. De film zou eind 2007 bij ons in de zalen moeten draaien. In afwachting zijn hier nog een aantal afbeeldingen.

***Related Posts***
25/04/2009: H2: Halloween 2 teaser trailer
11/06/2007: Nieuwe Halloween poster
22/04/2007: The Devil’s Rejects special 2 disc dvd
13/03/2007: Halloween remake behoudt originele muziek
21/06/2006: Halloween remake door Rob Zombie
18/03/2006: The Devils Reject’s review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
11/10/2005: Horror Top 10
31/07/2005: The Devil’s Rejects trailer

11 Comments

 1. arjen

  Geweldig!! Ik heb er nu al zin in. Hij wordt waarschijnlijk niet beter als Halloween, maar het wordt zekers een erg vermakelijke film. Rob Zombie maakt nu eenmaal geweldige muziek, en bijzonder gruwelijk films! Trailer is in ieder geval veelbelovend.

  Reply
 2. SilverSpike

  Normaal ben ik niet zo voor remakes, maar deze versie van Halloween ziet er wel bijzonder knap uit. Hopelijk wordt deze beter dan H2O!!

  Reply
 3. Ruben

  Misschien is een remake wel prima. Kan niet veel slechter worden dan al die foute vervolgfilms. H2O vond ik zelf eigenlijk nog meevallen.

  Reply
 4. Michaelsbitch

  Ik hoop dat de remake het waard is want die van JC was de beste van de hele franchise. De sequels waren iets minder met name halloween 6, 7 en 8. Wat ik niet begrijp is waarom rob zombie de myers familie heeft laten veranderen in white trash. De myers waren gewoon een middeklas familie uit de buitenwijken. En waarom heeft michael lang haar en is hij nu opeens 2 meter. En het feit dat michael nu een motief moet hebben om mensen te vermoorden spreekt me ook niet aan maar ja we zullen wel zien.
  Owee rob zombie als je het verkloot!

  Reply
 5. hans

  Ik heb het gisteren een versie (ik kan niet 100% zeker zeggen of het de versie is die nu in de Amerikaanse bioscopen draait) van het net geplukt omdat ik niet kon wachten en het is zeker de moeite. Anders idd. Michael wordt meer verklaard, wat het tweede deel vd film niet echt ten goede komt. Ook de vertolkingen van dr. Loomis door Malcolm McDowell en Annie door Danielle Harris(Halloween 4&5) laten te wensen over. Maar een spannend slot maakt het grotendeels goed. Toch zit het qua sfeer ver onder het origineel, wat op zich ook bijna onmogelijk te evenaren is. Wel een van de betere hedendaagse horrorfilms zonder twijfel.

  Reply
 6. Miiki

  staat op mijn verlanglijstje, maar ik ga hem toch wel op groot scherm gaan bekijken in plaats van op een gedownloade in slechte kwaliteit.

  Reply
 7. Mrs_michaelmyers

  De film was compleet bagger vind je het gek dat bloodydisgusting , fangoria en andere sites het de grond in boren. De film was slecht. De enige scene die nog een beetje goed was was de scene waarin michael de bully dood slaat. Niet dat ik er iets bij voelde want die knul had het verdiend! En toen hij zijn (slutty) zus vermoorde en die lamzak van een stiefpa voelde ik ook niks. Ik gaf hem groot gelijk en dat vind ik fout want volgens mij is het de bedoeling dat Michael een eng ventje is maar op mij kwam het in elk geval niet over. Het is duidelijk dat zombie veel op de crime library site heeft gezeten en teveel boeken over seriemoordenaars heeft gelezen. Maar dit is halloween niet portrait of a serial killer. Dat hele gedoe met dieren doden en een slechte jeugd hebben zijn te cliche. In Carpenters versie zag je een jongentje met nette ouders ( geen white trash hillbillies ) dat maakte het juist spannend. Ik hoef niet te weten waarom Michael een killer is! Ik had in het begin van de film meer het idee dat ik naar The devils reject aan het kijken was dan naar Halloween. Malcolm Mc Dowell als Loomis is okay maar komt toch te kort mede dankzij de slechte diagloog van Zombie. De gesprekken van Dr Loomis en Michael in Smith’s Grove gaan nergens over en zijn gewoon nutteloos. Wanneer hij ontsnapt en naar Haddonfield gaat (hoe hij daar zo snel beland word niet duidelijk want hij heeft geen auto) word het een kopie van de versie uit 78. Maar dan wel een slechte want Laurie is een irritante doos en dat ook dankzij de slechte diagloog van Zombie. Danielle Harris en Kristina Klebe hebben te weinig screentijd en alles lijkt gehaast. Wat ook een fout van Zombie is, is dat in deze film Laurie Strode het zusje van Michael is. In John Carpenters versie was dat niet het geval dat hadden ze pas in deel 2 erbij verzonnen. Wat het ook weer minder eng maakt want het zou veel spannender zijn als hij gewoon een willekeurig meisje zou stalken zonder dat er een verband is. Alles wat het orginele eng maakte heeft deze film niet. Iedereen die orginele film gezien heeft weet wat er gaat gebeuren en daardoor word het maar niet eng. Michael zou pure evil zijn maar in Zombie’s versie is hij een man met gevoelens die vriendjes met laurie wil zijn in plaats van dat hij haar afslacht. Ook de trillende camera is irritant want je kunt nauwlijks zien wat er gebeurd. Ik vind de film gewoon bagger! En het verbaasd me niks dat ie op de razzie site is gekozen tot worst movie of the week . Wat een kutfilm

  Reply
 8. Mich

  ik dacht da michael zijn ouders vroeger erge dingen met hem deden. was e rniet in een van de films zo in het huis ondergronds weg naarn plek waar een eetstoeltje stond me bloed aan en al.
  allé kweenie of wasda fake?
  weljah waarom laten carpenter ze zo heilig overkomen in de eerste? sma raar dan vintek

  en hoe zie je die films? download je die ofzo?
  en dat van een echte halloween fan

  Reply
 9. Mrs_michaelmyers

  quote: weljah waarom laten carpenter ze zo heilig overkomen in de eerste? sma raar dan vintek

  Het heeft niks met heilig te maken. De eerste halloween film was de beste punt. Daar zat tenminste spanning in en niet die bullshit over waarom hij een killer is geworden. Get that shit away from me!

  en hoe zie je die films? download je die ofzo?
  en dat van een echte halloween fan

  Nee heb nog nooit een film gedownload. Maar iemand van het halloween forum had een link gegeven naar een site waar ie online stond. En aangezien ik het script van zombie een aantal maanden terug had geleden was ik er van overtuigd dat het een kutfilm zou worden en ik had gelijk.
  Maar ressurection blijft nog steeds de slechts halloween film van allemaal.

  Dus niet zeiken met die bullshit van en dat voor een echte halloween fan. Want aan die domme post van jou is wel duidelijk dat je nooit een halloween film hebt gezien.

  quote
  ik dacht da michael zijn ouders vroeger erge dingen met hem deden. was e rniet in een van de films zo in het huis ondergronds weg naarn plek waar een eetstoeltje stond me bloed aan en al.

  WTF!

  Reply
 10. dave

  thx for the heads up, maar ik ga die toch eerst zien in de bios. Workprint blijft workprint. Kan soms nog drastisch gewijzigd zijn in de eindcut.
  Maar bon, films is een paar dagen uit in de states en de commentaren zijn niet mals. Maar vaak heb je dat een film wordt afgebroken in de States en hier in Europa op handen wordt gedragen. Afwachten. Hier in belgië nog geen releasedatum op dit moment.

  Reply
 11. Mrs_michaelmyers

  ik denk niet dat de bios versie die waardeloze 100 minuten kan goedmaken maar de sfeer zal in elk geval beter zijn als hier in de woonkamer achter de pc. In nederland komt ie op 25 oktober uit volgens imbd. Hij heeft in amerika al 26 miljoen opgebracht misschien meer. Maar de reviews zijn niet al te geweldig en groot gelijk.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *