Laura Dern over Jurassic Park IV

Wat mij vooral interesseert als ik hoor van een sequel is wie van de acteurs uit de oorspronkelijke film zullen terug keren. In het geval van Jurassic World (2015) speelt dit eigenlijk een minder grote rol, gezien de hoofdacteurs uiteindelijk de dino’s zijn.

Je moet sowieso een paar acteurs opnieuw casten om de identiteit van de film weer te geven, maar ik denk niet dat iemand het moeilijk had om een The Lost World: Jurassic Park (1997) te zien zonder Sam Neill en Laura Dern, of Jurassic Park III (2001) zonder Jeff Goldblum. Maar het zijn stuk voor stuk goede acteurs en uiteraard wil je hen er wel bij hebben naast het CGI-geweld.

Goldblum (die de hoofdrol speelde in het 2de deel) en Neill (die de hoofdrol vertolkte in het 1ste en 3de deel) zullen waarschijnlijk niet terugkeren. Maar de kans is groot dat Laura Dern nu eens op de voorgrond zal treden. In een interview sprak de actrice openlijk over het 4de deel, nadat ze een telefoontje had gekregen van Steven Spielberg.

“Well a certain fellow [Spielberg] is the one that called me and it’s hard to say no to him cause he’s always got something totally genius up his sleeve so we’ll see what they have in mind. But I don’t know anything about it at this point. I’m told it’s happening and I’m told they’re calling me. I’m told that Ellie Sattler is involved in it.”

“Actually I just oddly talked to Sam Neil shortly before I arrived here. But we didn’t speak about that. It’s always an awkward thing because sometimes one person is in it and another person isn’t and who knows who is going to do it or not do it. So it’s the unspoken dinosaur date.”

2008 lijkt me toch wel wat snel. Als Spielberg hier werk van zal maken mogen we iets bigger en better verwachten, en daarvoor is toch wat tijd nodig in post-productie. Ik verwacht deze film dus een jaartje later. Zit ik er op te wachten: eu…neen. Ik denk dat ik zelfs de derde film niet heb gezien in de bioscoop. Hoewel, als Spielberg regisseert ga ik zeker wel kijken.

***Related Post***
26/01/2006: Voorlopig geen Jurassic Park IV in zicht

17 Comments

 1. BlackMoon

  Joe Johnston zal waarschijnlijk Jurrasic Park 4 regisseren – althans Steven Spielberg. Dit staat te lezen op Spielbergfilms.com:
  Awalt: There’s been talk about Joe Johnston that says he took the negative flack about ‘Jurassic Park III,’ and said in public that any faults with the film are his faults. There was talk that you didn’t care for the film, but it was profitable, and I’ve never heard you badmouth it in public, and I doubt you would, but…
  Spielberg: Oh no, I don’t feel that way at all! I think the film is witty and clever, and I think Joe did an amazing job putting together those battles. And I think those battles Joe put together… I was jealous of the spinosaurus attack on the airplane! That scene where the spinosaurus attacks the airplane and the passengers inside the airplane was every bit as good as I thought the main road attack in ‘Jurassic Park’ was. So I’m a huge fan of Joe’s, and he’s the right guy to do the fourth one.
  Ik koester de hoop dat Spielberg de film toch nog zelf regisseert.

  Reply
 2. Dave

  Joe zal IV niet regisseren (cf link van Slashfilm.com). Spielberg zei ooit dat hij misschien zelf de film zou regisseren als Joe het niet wou doen, dus ik blijf ik ook hopen dat Spielberg achter de camera kruipt.

  Reply
 3. smirnoffanovich

  Spielberg gaat hem wel regisseren, en volgens hem wordt dit deel even goed als deel 1.
  Dat beloofd wat!

  Reply
 4. michiel

  ik kan niet wachten!!!

  Reply
 5. Jurassic park fan

  Ik kan haast niet meer wachten en toch zal het nog een jaartje duren =(

  Reply
 6. Jurassic park fan

  Ik kan haast niet meer wachten en toch zal het nog een jaartje duren =(

  Reply
 7. Mich

  ik hou van jurassic park
  het was zo een van de eerste films dat ik altijd opnieuw en opnieuw bezag wanneer ik klein was
  ik heb de eerste in totaal een stuk of 50 keer gezien
  de tweede vond ik redelijk, (don’t go into the long grass…)
  de derde was minder (you got t-rex pee? how’d u get it? u don’t wanna know :p)
  ik hoop echt da deze vierde beter zal worden dan zijn voorgangers

  Reply
 8. Michiel

  Kan niet wachten! Jurassic Park blijft nog altijd één van mijn favoriete films en de 2e was ook niet mis. De 3e was duidelijk minder dus ik hoop echt dat Spielberg ons een prehistorisch poepie laat ruiken!

  Ik had wel gehoopt Goldblumm en Neil terug te zien. Maar we zien wel:D

  Reply
 9. dylan blaauw

  oh wrrm indiana jones 4 eerder dan jurassic park 4 ik kan echt niet wachten jullie wel ikke echt niet verdomme spielberg waarom jurassic park 4 niet eerder dan indiana jones 4

  Reply
 10. Dylan Blaauw

  tjonge jonge waarom nog een jaar wachten en niet nu beginnen net als of indiana jones beter is ik had iets gelezen over dat jurassic park 4 july 1008 zou uitkomen ik hoop met veel trots toch egt wel eerder

  Reply
 11. J.van Oyen

  Ik kijk er echt naar uit. Ik houd erg veel van films over dinosaurussen, vooral als ze niet altijd op het einde het onderspit moeten delven. Ik vind het echter een goed idee dat Indiana Jones eerder wordt verfilmd want dat is toch wel de ultime avonturen film. Toch hoop ik eigenlijk dat kuifje nog eerder door Spielberg zal worden verfilmd.

  Reply
 12. Superdino

  There is no better movie serie than Jurassic Park,
  I collect dinosaurs since I was four, now i have over 500 of them. Thank you for creating this movie Mr. Spielberg

  Reply
 13. jeffrey

  kijk de 1 en 2 en 3 waren opzich goeie films maar als het echt zo is er stond op een site dat ze de dino’s n
  van het eiland hebben gehaald ne hebben geleerd om wapens te dragen dan lijkt dat me echt lelijk van spielberg het moet weer gewoon een anvonturen film worden en niet met dino’s die wapens dragen!!!!

  Reply
 14. jeffrey

  WAAR SCHIJNLIJK WORDT DE TITEL JURASSIC PARK DAWN OF EXTINCTION NU HET NEDERLANDSE VERTALING
  JURASSIC PARK DAGEN VAN UITSTERVING
  HET ZIET ER DUS NAAR UIT DAT DIT HET LAATSTE DEEL WORD HET LEGER KOMT WEER IS EEN KEER IN ACTIE MAAR IN DE VERKEERDE FILM GODDAMMIT DAT DIT WAARSCHIJNLIJK HET LAATSE DEEL WORD MAAR HUN DE DAGEN VAN DE DINO’S IS GETELD

  Reply
 15. snuffthepunk

  Interpuncties… Nog nooit van gehoord zeker jeffrey? Geweldig toch die msn cultuur… Verder moet je nog eens nakijken wat de Nederlandse vertaling is van het woord dawn vrees ik.

  Reply
 16. N-Z

  ewa wat zeuren jullie allemaal van * ik kan niet wachten, duurt nog een jaar, en heel die andere shit. EEN jaar is niks vergeleken met de eeuwigheid waar jij naar je dood zal doorbrengen. jullie mogen blij zijn dat hij in elk geval komt.

  Reply
 17. Niek

  Ik zit echt met smart te wachten op Jurassic Park 4, laatst JP 1 en 2 uit de kast gehaald en vind ze nog steeds goed. Jammer van JP 3 die wat minder was en nog steeds in JP 2 de beste ; ‘There’s a dinosaur in the backyard’

  Ik ga zeker naar JP4 als die uitkomt.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *