Gillian Anderson over de The X-Files sequel

Actrice Gillian Anderson brengt hoop voor de X-Files sequel. Al meer dan tien jaar wordt er over gesproken en nu lijkt het dan eindelijk te gaan gebeuren. Volgens Gillian Anderson wordt er serieus gewerkt aan een sequel op de X-Files film Fight the Future. De reden dat het allemaal zo lang heeft geduurd is volgens Empire Online omdat de geestelijk vader van The X-Files, Chris Carter, verwikkelt was in een rechtzaak met 20th Century Fox over de opbrengsten van de hitserie uit de jaren ’90. Inmiddels zijn Carter en 20th Century Fox een schikking met elkaar overeen gekomen en inmiddels zijn ze druk in de weer met de X-Files sequel. Hopelijk mogen we hetzelfde verwachten voor The Hobbit (2009).

Agent Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) keren binnenkort dus waarschijnlijk terug in een nieuwe X-Files film. Anderson: “Ze zijn opnieuw aan het praten over een X-Files film. Om de twee jaar praten ze er over, maar deze keer lijkt iedereen een stuk serieuzer te zijn. En de ruzie tussen Fox en Chris is voorbij, dus het lijkt er op dat het nu ook werkelijk kan gebeuren.”

Over de plot is nog niets vrijgegeven, maar volgens Anderson is het niet waarschijnlijk dat de samenzweringstheorieën over de kleine grijze aliens, wat de rode draad in de serie was, terugkeren in de sequel op The X-Files – Fight the Future. “Het enige wat Chris er over wil zeggen is dat hij heel graag een soort X-Files stand-alone horrorfilm wil maken. Ik denk niet dat hij geïnteresseerd is in het opnieuw oprakelen van al dat samenzweringsgebeuren,” aldus Anderson.

De actrice weet tevens te melden dat de film niet voor die hard X-Files fans gemaakt zal worden. Die fans haakten bij de laatste seizoenen van de serie massaal af omdat de afleveringen nooit bevredigend werden afgerond en er nooit een oplossing kwam, gelukkig nog niet zo erg als bij “Lost”. Anderson: “Ik sta natuurlijk niet helemaal objectief tegenover de serie, dus of er genoeg antwoorden zijn gegeven aan het eind van de serie, kan ik niet bepalen. En om eerlijk te zijn kan dat me ook niet zoveel schelen.”

Om eerlijk te zijn maakt het me ook niet echt uit dat het een echte sequel, dan wel een stand-alone film zal worden, zolang het verhaal maar goed zit en er uiteindelijk schot in de zaak komt op relationeel vlak tussen Mulder en Scully. We hebben er lang genoeg zitten op wachten. Een sequel zou in ieder geval de carrière van Duchovny nieuw leven inblazen, want hij is zo een beetje op een dwaalspoor met films als Connie and Carla (2004), Trust the Man (2005) en The TV Set (2006). Ook zijn regiedebuut met House of D (2004) was niet meteen een voltreffer.

Update 11/07/2007: Tijdens de promotie van zijn nieuwe comedyserie Californication had X-Files acteur David Duchovny ook nieuws over de al lang aangekondigde tweede X-Files film. Volgens Duchovny krijgt hij volgende week voor het eerst het script te zien en daarna zal het niet lang meer duren voor de film ook daadwerkelijk in productie zal gaan. Tevens wist Duchovny te dat zowel hij als zijn X-Files co-ster Gillian Anderson aan boord zijn van de nieuwe film en zullen terugkeren als speciale agenten Mulder en Scully.

De geestelijke vader van The X-Files, Chris Carter, schreef het script voor de tweede X-Files film samen met Frank Spotnitz, die tevens een X-Files veteraan is en naast de eerste X-Files film vele afleveringen van de succesvolle tv-serie schreef, die van 1993 tot en met 2002 liep. Chris Carter zal met The X-Files 2 tevens zijn filmdebuut als regisseur maken. Volgens Duchovny moet The X-Files 2 in 2008 in de bioscopen draaien.

***Related Posts***
20/06/2008: I Want to Believe trailer
29/09/2007: X-Files sequel in productie
18/01/2006: Mogelijke X-Files sequel in de maak

9 Comments

 1. jo en kaar

  zalige pasen toegewenst van de koffie-bende, doei.

  Reply
 2. Miiki

  Een echte sequel of een losstaand verhaal maakt mij niet veel uit, zolang het een goed verhaal is dat goed geregisseerd wordt, hoor je mij niet klagen.

  Wat betreft die verborgen relatie, ja, er zou inderdaad wat vaart mogen achter zitten, maar mag de aandacht natuurlijk niet al teveel afleiden.

  Reply
 3. Jabba

  NIEUWE TRAILER!!! In 1 woord: Waw!!!

  Reply
 4. Ann

  Die foto deed me er aan denken dat ik destijds zo’n poster had. Ik geloof dat de shoot voor Rolling Stone was.

  Reply
 5. Mike's Webs

  Klinkt wel goed, alleen X-Files zonder samenzweringstheorie of aliens? Wat blijft er dan over? In ieder geval zal het goed zijn Gillian weer eens in actie te zien. Mooie foto trouwens.

  Reply
 6. THE X-FILES

  Ik hoop al heel lang op een vervolg van de x-files hopelijk maken zij een x-files 2 en nog meer fils natuurlijk

  Reply
 7. December twelve

  Erg leuk! Hoopte altijd nog op nieuw materiaal.
  Overigens ben ik zelf ook een “die hard” fan maar wel van seizoen 1 t/m 9. Mensen die de laatste seizoenen niet kunnen waarderen zijn geen “die hard fans” maar snel verveeld waarschijnlijk en niet open voor veranderingen. Of eigenlijk verbeteringen.

  Reply
 8. Skullie

  YEAH
  Ik kan niet wachten op een volgende Xfiles film.
  Ik heb alle seizoenen en de film Fight the Future in huis en de Xfiles seizoenen ben ik weer allemaal aan het bekijken. Kan er geen genoeg van krijgen!

  Reply
 9. Jeroen

  Kom maar op met deze film. X Files for the win!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *