Shia LaBeouf wordt zoon van Indiana Jones ?

Het ziet er naar uit dat Natalie Portman dan toch niet de rol zal vertolken van de dochter van Indiana Jones in de opkomende Indiana Jones 4 (2008) (Imdb). Maar volgens JoBlo zou er wel een rol zijn voor de zoon van de archeoloog en deze rol zou vertolkt worden acteur Shia LaBeouf. LaBeouf speelde eerder in o.a. I, Robot (2004) en Constantine (2005) en zal binnenkort te zien zijn in Michael Bay’s Transformers (2007).

The rumors were true: Shia LeBeouf will star as the son of Indiana Jones in the long-awaited INDIANA JONES 4. LeBeouf, who apparently wowed director Steven Spielberg with his work on TRANSFORMERS, is in “final talks” to star in the film. Neither Paramount nor Lucasfilm would confirm negotiations with LeBeouf so any more information beyond this is only speculation. Rumors have held though that Indy finds he has a son through Marion Jones (of RAIDERS fame) and if Shia is playing close to his actual age, INDY 4 would take place in the early 1950s.

Steven Spielberg en George Lucas willen het bericht echter niet bevestigen en houden tevens de lippen stevig op elkaar betreffende het plot van Indiana Jones 4. Maar gezien de berichtgeving kan je er wel vanuit gaan dat er een soort vader-zoon relatie in de film steekt. In ieder geval moet de film vanaf juni 2007 in productie en de bedoeling is dat Indy 4 in mei 2008 in de bioscopen draait.

Met de introductie van een zoon in plaats van een dochter zou dit wel eens kunnen wijzen op een mogelijke spin-off. Indiana Junior … een beetje in de stijl van National Treasure (2004). Het zal uiteraard niet hetzelfde zijn als het origineel, maar het zou me verbazen moest het er niet van komen, vooral met de sequel-rage die we tegenwoordig kennen.

Update 12/03/2007: Shia zelf ontkent alles met klem! Volgens hem zijn het losgeslagen geruchten en zijn er geen afspraken gemaakt, hoewel hij natuurlijk verheugd zou zijn moest hij een rol kunnen krijgen in Indy 4. IGN schreef het volgende:

“It’s nuts. It’s like these rumors are spiraling out of control. Look, there’s no deal on the table. If it was on the table, I would love to. It’s like a dream come true to be in that project, but it’s a rumor at this point. These things happen, but it’s wild that it was in Variety; it’s weird.”

Het lijkt me toch wel vreemd dat Variety zijn informatie haalt uit de roddelpers. Volgens mij zijn er wel degelijk gesprekken geweest maar heeft Spielberg of Lucas erbij verteld dat dit nieuws stil moet worden gehouden op straffe van bloeddorstige lijfstraffen. Woestelingen zijn het, die filmmakers. 😉

Update 14/03/2007: Het vervelende aan Indiana Jones 4 is dat de makers telkens een klein beetje info prijsgeven, maar omdat ze de verwachtingen hoog willen houden, kom je eigenlijk ook niets te weten. Zo is nu bekend geworden dat Cate Blanchett heeft getekend voor een rol in de het vierde Indy avontuur van George Lucas en Steven Spielberg. Welke rol ze echter zal gaan spelen weet nog niemand, behalve Spielberg en Lucas natuurlijk. De opnames binnen in juni van dit jaar, 22 mei 2008 zal Indiana Jones 4 in de bioscopen draaien.

Update 06/04/2007: Het is USA Today gelukt om wat meer uit George Lucas te peuteren over Indiana Jones 4. De titel wilde Lucas nog niet prijsgeven, maar wel zei hij dat het geen probleem is om de inmiddels 64 jarige Harrison Ford aan het rennen te krijgen en overeind te houden als Indiana Jones.

Lucas: ‘Harrison rent eigenlijk in geen van de Indy films. Hij zit op een paard, hij rijdt in een auto of op een motorfiets. Ook maken we hem niet jonger. Hij speelt gewoon een Indiana van begin ’60, de leeftijd die bij hem past. De achtervolgingen zullen meer suspensevol zijn, dan snel. Het is net zoals bij de rollende bal in de eerste film. In die scène rent hij helemaal niet zo hard, maar het lijkt hard te gaan omdat die gigantische bal achter hem aan rolt. Natuurlijk wordt Indy wel flink in elkaar geslagen in deze film, dat is een traditie in de Indiana Jones films.’

Lucas zei dat er genoeg actie in Indy 4 zit, maar de titel wilde hij nog niet prijsgeven. Die wordt pas bekend als de officiële trailer eind november in de bioscopen verschijnt. Ook heeft Sean Connery nog niet getekend voor de rol van de vader van Indy, Dr. Henry Jones, in Indy 4. ‘Maar we blijven het proberen,’ aldus Lucas.

Dat Cate Blanchett is gecast als Fords nieuwe vrouwelijke tegenspeelster was niet de keuze van Lucas, maar Spielberg wilde het graag. Lucas: ‘Mijn regisseur wilde Blanchett en ik buig altijd voor de keuzes van min regisseur. Ik heb het goed gekeurd, want het leek een goed idee. Toen ik haar bij de Oscars ontmoette zei ik: hé, jij werkt nu voor mij!’

***Related Posts***
26/06/2007: Eerste foto van Harrison Ford als Indiana Jones
03/01/2007: Indiana Jones 4 gaat dit jaar in productie
09/11/2006: George Lucas hield Indy 4 tegen
23/08/2006: George Lucas over Indy 4 en Red Tails
07/06/2006: Virginia Madsen misschien Mrs. Indiana Jones en Natalie Portman zijn dochter
05/04/2006: Indiana Jones in Australië
08/03/2006: Spielberg trekt zich terug in 2006
26/01/2006: Voorlopig geen Jurassic Park IV in zicht
05/10/2005: Lara Dutta én Sean Connery in Indiana Jones 4
31/05/2005: Indiana Jones 4 script wacht op goedkeuring
29/04/2005: Geruchten over Scarlett Johansson in Indiana Jones 4
05/12/2004: Pre-productie Indiana Jones 4 goed op dreef

5 Comments

 1. Arne Keustermans

  Dan moeten Spielberg en Lucas het echt wel zien zitten, want zonder hen zal het er niet van komen. Daar zal Lucas wel voor zorgen, hem kennende.

  Indiana Jones is zo’n icoon dat een spinoff waarschijnlijk toch maar zou verbleken in vergelijking. Ik ben trouwens nog altijd heel benieuwd naar de dvd’s van Young Indy, aangezien ik maar één aflevering heb gezien van de serie.

  Reply
 2. rico ramsdam

  yoyoy

  Reply
 3. Miiki

  niets tegen een spin-off zolang het verhaal maar goed zit en het personage interessant genoeg. We zullen eens zien wat ze er van zullen bakken. Toch wel fijn dat het er uiteindelijk wel van komt, na al die jaren wikken en wegen. Hopelijk doet Sean Connery ook nog eens mee.

  Spijtig van Natalie Portman. Zo’n lekker ding laten schieten!?

  Reply
 4. Stefaan

  Wat kijk ik uit naar deze sequel. Benieuwd of ook Sean Connery opnieuw meedoet.

  Reply
 5. Preacher

  spijtig..had veel liever natalie portman gezien dan die babyface..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *