Joel Silver over Wonder Woman

Ik ben verzot op comicbook-movies en als je de box-office cijfers mag geloven ben ik niet de enige. Vooral in de States en Japan lopen ze storm voor die films. Superhero’s zijn ‘in’. De enige superhelden die het niet zo goed doen, zijn de heldinnen – met uitzondering van Lara Croft. Maar Catwoman, Aeon Flux, Ultraviolet, Elektra zijn stuk voor stuk beschamend slechte films. Producer Joel Silver hoopt in ieder geval dat Wonder Woman deze trend zal keren. SCIFI.com schrijft het volgende:

Silver told SCI FI Wire that the Wonder Woman project had a long way to go. “We’re not there yet,” Silver said in an interview. “I mean, look, … for a while these Marvel Comics [movies] have been kicking the DC Comics [movies’] ass. You know? I mean all these characters that just keep coming out. And, look, they revived Batman. They’re making a new Batman now. It should be great. They’re making a new Superman, and they’re going to do Justice League, all the characters, which I think is a cool idea. And we’re going to get Wonder Woman to work.”

Het was Joss Whedon (Serenity, Firefly) die eerst betrokken werd bij het project. Maar zijn script sloeg niet aan bij Silver en Warner Brothers en Joss verliet de film. Daarna werd een scenario geschreven door nieuwkomers Matthew Jennison en Brent Strickland, die zich afspeelde tijdens de 2de W.O.. Maar blijkbaar zou dit verhaaltje ook niet doorgaan.

Silver denied that the spec script would be the basis for the movie. “I don’t think so,” he said, adding that he never wanted to make a period film. “We didn’t buy it for that. There were some good ideas in it, but it was out there, and we wanted to just kind of not have it floating around. We wanted just to acquire it and keep it.”

Ik vind het een beetje spijtig dat ze het Whedon script niet hebben gevolgd. Ik herinner me dat er heel veel werd over gesproken op diverse filmforums. Whedon is een uitstekend scenarist en ik was echt wel benieuwd wat hij met dit personage kon aanvangen. Wonder Woman is van DC Comics, die ook eigenaar is van Batman en Superman. Laten we hopen dat ze Wonder Woman met evenveel zorg zullen aanpakken als die andere twee helden. Wie de rol uiteindelijk zal vertolken is nog niet bekend. Kate Beckinsale zou nog steeds een kandidate zijn voor de vertolking. De dame op de afbeelding is Tori Black, en hoewel zij er zichtbaar perfect zou uitzien als WW, kan de dame eigenlijk zo goed als niet acteren en heeft ze eigenlijk al zo een beetje een carrière in de porno-industrie…niet meteen iets waarmee DC Comics zich wil mee associëren zou ik zo denken.

***Related Posts***
07/12/2007: Megan Gale Wonder Woman in Justice League of America
08/08/2007: Wie wordt de nieuwe Wonder Woman?
29/07/2005: Kate Beckinsale als Wonder Woman

2 Comments

 1. BlackMoon

  ben er het eigenlijk niet mee eens. Joss Whedon vind ik een goede scenarioschrijver, maar als regisseur vind ik hem toch maar matig. Serenity is gebaseerd op Firefly en heeft zo zijn eigen atmosfeer. Maar wat heeft hij van filmervaring? Ik denk dat de studio hem hebben gedropped nadat hij het idee had om de ‘all-american-wonder-woman’ te laten spelen door een Bollywood-actrice. bad idea!

  Reply
 2. dave

  je kunt toch niet zeggen dat het een slecht regisseur is, juist omwille van het feit dat hij maar een film heeft geregisseerd. Die ene film was voor mij in ieder geval een behoorlijk knap debuut – ook al was deze gebaseerd op z’n serie.
  Wat betreft de Bollywood-actrice, mja, was inderdaad niet zo’n best moment voor Joss. Maar de man houdt van risico’s nemen. Dit zou in Hollywood iets meer aangemoedigd moeten worden.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *