The Contract met Morgan Freeman en John Cusack

Ik heb al eens aangegeven in een berichtje dat de acteurs een belangrijke factor zijn, zoniet dé belangrijkste, in Hollywood films. Het duurt soms jaren alvorens een productie een ster-acteur kan strikken voor een rol, maar eenmaal de ster heeft getekend kan de film niet snel genoeg in de bioscoop draaien – vaak met een scenario dat nog niet draaiklaar is.

The Contract poster

En geef toe, wanneer je een affiche ziet met Morgan Freeman en John Cusack heb je eigenlijk wel zin om iets meer te weten te komen over de prent. Dat had ik tenminste over The Contract (2006), een nieuwe thriller van Bruce Beresford (Double Jeopardy). De film spreekt me aan maar de trailer steekt behoorlijk knullig in elkaar en de promotie voor de film is héél bescheiden. Maar goed, ik dacht toch even de film in de aandacht te brengen.

Korte inhoud: Een gezellig familie-uitje krijgt een dodelijke wending wanneer de grootvader, de zoon en de kleinzoon het pad kruisen van een huurmoordenaar…

De thriller heeft iets weg van een tv-film die het geluk heeft gehad om opgepikt te worden door een Hollywood-regisseurs en vertolkt door een aantal sterren. Het budget, 25 miljoen dollar, lijkt voor een dergelijke thriller een heel bescheiden bedrag. Als deze prent uitdraait als een onsamenhangend en slecht geregisseerd zootje, dan zou dit mij echt verwonderen. Niet alleen de stuntelende trailer en de zwakke promotiecampagne zijn aanwijzingen, maar ook de late releasedatum is niet altijd een goed voorteken. Wat zeg ik, de film heeft zelfs nog geen releasedatum gekregen voor België…

 


*** The Contract trailer ***

2 Comments

  1. Miiki

    trailerke valt best nog mee. Ik hou wel van John Cusack. Meestal kiest hij voor slimme scenario’s. Double Jeopardy vond ik een knappe trailer, hoewel ik niet zo voor Ashley Judd ben…

    Reply
  2. Nightwish

    Net de DVD gezien… en hij kaapt de prijs weg van de slechtste film van het afgelopen jaar… of maar er meteen de afgelopen vijf jaar van! Zelfs een aflevering van Witse is beter te pruimen dan deze rotzooi.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *