Cabin Fever 2, Spring Fever

cabin fever 2,eli roth,alexi wasser,ti west,cultfilm,cabin fever,cult,sequel,horror
Leuk nieuws voor de horrorfans. Er zou een sequel op komst zijn van Cabin Fever (2002) van Hostel regisseur Eli Roth. Ik vind dit trouwens zijn beste film tot nu toe. Het is een verademing om eens echt ‘slechte’ jongeren aan het werk tezien in een “teenage-horrorflick”. De film is grappig en vreselijk op hetzelfde moment. Een staaltje van onversneden zwarte humor. De absurditeit van diverse scènes – mengeling van sex/dood en psychohorror/slasher – maakt alles heel verrassend. Je voelt meteen de liefde van de regisseur voor het genre en dat komt de film ten goede. Het is hoe dan ook geen meesterwerk, maar wel een zuivere cultfilm om de vingers van af te likken. Voor de echte fans is er trouwens een leuke documentaire, Cabin Fever: Beneath the Skin (2004), over de productie. Het magazine Bloody Disgusting komt met het volgende nieuws:

We have also just confirmed that Alexi Wasser has also been cast in Ti West’s Cabin Fever 2: Spring Fever (2007), which is now filming. She joins Larry Fessenden in the film, no other names have been announced. Alexi has previously starred in Art School Confidential, Dirt, Factory Girl and more. Eli Roth helmed the original indie film, which followed a group of five college graduates rent a cabin in the woods and begin to fall victim to a horrifying flesh-eating virus, which attracts the unwanted attention of the homicidal locals.

Helaas wordt de regisseur dus niet Eli Roth, maar wel Ti West (The Roost). Ik heb altijd wel problemen gehad met sequels waarvan noch de originele cast, noch de regisseur van de partij zijn. Maar nu, in de originele film sterf quasi iedereen en ik denk niet – na het zien van Hostel – dat Eli Roth de enige regisseur moet zijn voor deze prent. Het wordt een bloederige slasher en hopelijk al even vernieuwend als het origineel. Ti West is een vrij nieuw regisseur die waarschijnlijk wel de “stuff” heeft om hieraan te werken. Ik ben benieuwd naar de eerste trailer … hopelijk binnen hier en een paar maand.

***Related Posts***
06/06/2007: Vooroordelen over Hostel 2
30/03/2007: Eli Roth wil geen rating meer voor horrorfilms
01/03/2007: Hostel II posters
14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes van 2006
10/02/2006: Baywatch the movie met Eli Roth
05/01/2006: Hostel, a bloody disgusting good time
28/10/2005: Gruwelpraktijken in Hostel
13/07/2004: Cabin Fever filmberspreking

4 Comments

 1. tagoean

  Zelf heb ik het vliegend schijt gekregen van titels die beginnen met de oude titel zoals CABIN FEVER2: spring fever. Die film had toch even goed gewoon SPRING FEVER kunnen heten. Met op de affiche based on of zo… weet ik veel maar dit is zoooo passé.
  nu ja ik vrees er toch ook wel beetje voor. Cabin fever 2 lijkt mij gewoon een herkauwing van cabin fever

  Reply
 2. aha

  normaal gezien ik ken die films eig niet dus, het is te zien…

  Interessante blog trouwens

  greetz

  Reply
 3. Mariëlle

  Ik heb de eerste film ook gezien en kan niet wachten tot nr. 2 uitkomt, maar aan het einde van de eerste film zie je als je goed kijkt Paul met zijn duim bewegen. Ik dacht eerst dat het een foutje was, maar Rider Strong, die Paul speelt en een lekkertje is, speelt weer mee als Paul. Waarschijnlijk was hij dus toch niet helemaal dood. Ik ben benieuwd naar Cabin Fever 2. Mijn vriendin en ik gaan die zeker kijken. In de eerste zat al veel droge humor en hoewel het geen echt duidelijk verhaal was heb ik me kapot gelachen.

  Reply
 4. Mich

  mega horror fan hier maar
  cabin fever zuigde hard voor mij
  vond er niks aan

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *