Next met Nicolas Cage en Julianne Moore

Ik begrijp nog altijd niet waarom Lee Tamahori nog steeds wordt aangesproken voor dergelijke multi-miljoen-dollar-producties. Hij is een onbekwaam en smaakloze regisseur die niet alleen de zwakste James Bond film ooit regisseerde (Die Another Day) maar tevens de zwakste Sopranos episode. De man houdt er tevens een wel heel excentrieke levensstijl op na.

next,trailer,julianne moore,preview,nicolas cage,lee tamahori,jessica biel,spill

Komt daar nog bij een slecht acterende Nicolas Cage in belachelijke scènes en je voorspelt meteen dat het publiek weg zal blijven van deze science-fiction drol. Je zou met de premisse best wel een boeiende Sci-Fi kunnen maken, maar hier zal 70 miljoen dollar verspild worden aan slechte visuele effecten en de royale gage van Nicolas Cage (ik schat 15 tot 20 miljoen). Next is spijtig genoeg hetzelfde lot beschoren als, die andere film gebaseerd op een Philip K. Dick verhaal, Paycheck (2003): een prikkelend idee wordt opgeofferd aan het altaar van de leeghoofdige actie. Spijtig dat Julianne Moore hier ook een onderdeel van moet maken.

De premisse van Next (2007) lijkt zelfs een soort Déjà Vu, met dit verschil dat deze film gebaseerd is op een novelle van Philip K. Dick (Blade Runner, Total Recall, Paycheck, A Scanner Darkly, Minority Report).

Korte inhoud: Cris Johnson (Nicolas Cage) is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris (Julianne Moore) hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Wat betreft het privé-leven van de regisseur, ik maak er mij echt niet druk om. De regisseurs Roman Polanski en Victor Salva hebben ook een aantal slippertjes gehad met minderjarigen, maar dat belet hen niet om nog films te maken, en soms van kwalitief hoogstaand niveau. Maar Tamahori moet voor mij nog de eerste goede actiefilm maken. Ik ben geen fan van hem, zoveel is duidelijk, maar ik ben wel verzot op het werk van Philip K. Dick. De trailer zit boordevol cgi, maar bepaalde scènes zien er toch behoorlijk fake uit. Ik heb trouwens een afkeer voor het acteerwerk en verschijning van cover-babe Jessica Biel. En…wat is trouwens met dat kapsel van Cage? Deed me op een pijnlijke manier denken aan dat van Da Vinci Code Robert Langdon. Toch denk ik dat ik ook deze film zal zien in de bioscoop…maar ik ga dan ook naar quasi alle films gaan zien. Bij ons uit op 13 juni 2007.

1 Comment

  1. tagoean

    Komen er ook nog films uit waarin mister Cage niet mee doet 😉

    Transformers 2 kreeg nu al groen licht? Absurd…
    nu ja ik moet weg ik groet u

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *