Katie Holmes niet in Batman sequel, The Dark Knight

Vandaag kan de feestvreugde niet op voor heel wat comic-book fans, want als we Latino Review mogen geloven dan komt Katie Holmes niet terug voor The Dark Knight (2008), het vervolg op Batman Begins (2005).

Ik had dit reeds vermeld in een post op 22 juni 2005, maar dit waren toen nog maar geruchten. Met dit bericht zou het wel eens bevestigd kunnen worden. Katie zou tezien zijn in Mad Money, een soort Ocean’s 11 film maar dan met vrouwen, waarin ze aan de zij van Queen Latifah zou spelen. Van Batman naar Queen Latifah, een mooie carrièreduik als je het mij vraagt.

Laat me duidelijk zijn, ik heb niets tegen actrices in superhero-films. Ik was zelfs één van de weinige die Razzie-nominnee Kate Bosworth nog “ok” vond in Superman Returns (2006) en zelfs verzot ben op Jean Grey/Phoenix gespeeld door Famke Janssen in X-Men (2000). Maar al te vaak is hun personage slecht uitgewerkt en slecht vertolkt door irritante actrices die het vooral moeten hebben van hun trendy look. En dat was het geval bij Katie Holmes als Rachel Dawes in Batman, en tevens ook van Kirsten Dunst als Mary Jane Watson in Spider-Man (2002). Al wat ze doen is de spanning verzwakken en irritatie opwekken.

Als er al een love-interest moet zijn in een Batman-film, laat die rol dan over aan een actrice van vlees en bloed. Who cares dat ze er niet uitziet als een beauty-queen. Zolang ze maar geloofwaardig overkomt, ons emotioneel in verroering kan brengen en vooral ook het verhaal vooruit helpt. En blijkbaar is een eerste stap gezet door de producers, want het personage zou blijven maar zou wel opnieuw gecast worden.

In hetzelfde artikel wordt geen melding gemaakt van Jamie Foxx (zie post) als de nieuwe Harvey Dent, maar duikt opnieuw de naam op van Josh Lucas en Edward Norton. Maar niets is nog bevestigd. Ook de naam van rivaal Oswald Cobblepot zou uit het script zijn verdwenen.

Wie zou een goede opvolger zijn voor de rol van Rachel Dawes? Place your bets in the comment section!

Update 30/01/2007: Volgens MSN Entertainment zou Katie Holmes zelf hebben besloten om niet mee te doen, omwille van zogenaamde problemen met de planning.

Katie Holmes has turned down a $2.3 million deal to star in the ‘Batman Begins’ sequel. The actress, who was expected to reprise her role as Rachel Dawes alongside caped crusader Christian Bale for ‘Batman: The Dark Knight’, has pulled out because of “scheduling conflicts”.

Rumours have already circulated that Katie has been replaced by Wedding Crashers actress Rachel McAdams for the comic-book adventure, which will star Heath Ledger as The Joker.

Planning, hé? Doet me een beetje denken aan het Factory Girl planning conflict waarin Katie Holmes ook problemen had omdat ze zogezegd teveel films moest doen. Maar wat als de regisseur Christian Nolan de ‘gentleman’ was en haar aan het publiek liet vertellen dat er een planning probleem was. He doesn’t mind, maar dit kan wel belangrijk zijn voor het imago van Katie. De keuze om Rachel McAdams, why not? Het zou beginnen tijd worden dat deze actrice in een serieuse film zit.

Update 12/02/2007: Volgens The Latino Review zou Maggie Gyllenhaal de rol van Rachel Dawes op zich nemen. Eerder werden Emily Blunt en Rachel McAdams in de running, maar de keuze lijkt nu toch wel definitief te zijn. Hoe dan ook, is het maar een klein rolletje van niet veel belang en uiteindelijk maakt het niet veel uit wie de rol op zich neemt. De fans komen voor Batman, punt.

***Related Posts***
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey “Two Face” Dent?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking

***Related Post***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
06/01/2007: Katie Holmes heeft geen tijd voor Factory Girl
24/09/2006: Katie Holmes vertolkt misschien de rol van Spice Girl Victoria Beckham

4 Comments

 1. Miiki

  GEEN Rachel Dawnes, punt. De regisseur zal al genoeg katten moeten geselen met The Joker en Two Face. Wat was het nut van Rachel Dawnes trouwens in de eerste film. Ze had er zo goed als niet kunnen kunnen inzitten.

  Reply
 2. BlackMoon

  Rachel Dawes zal toch snel worden afgemaakt in de nieuwe film, of dat circuleert toch op verschillende fora. Waarschijnlijk vond Holmes haar karakter in die omstandigheden niet zo aantrekkelijk en heeft ze afgehaakt.
  Maggie Gyllenhaal mag gerust haar plaats innemen.

  Reply
 3. tagoean

  Al ben ik absoluut geen fan van Holmes als actrice, jij hebt hier wel eventjes een erg knappe foto van haar gevonden 😀
  Maar haar missen in een film, dat nooit 😀

  Reply
 4. dave

  knap is ze wel. Ze heeft denk ik geen perfect symmetrisch gezichtje, maar juist dat maakt bij haar de charmes des te groter. Ze is trouwens heel sexy in ‘Thank You for Smoking’. Maar ‘actreren’ he… daar wringt vaak het schoentje.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.