Shooter met Mark Wahlberg

01

Nog meet stevige actie met de politieke thriller Shooter (2007), een soort The Fugitive (1993) meets The Jackal (1997) meets The Bourne Identity (2002), met een gespierde Mark Wahlberg in de hoofdrol. De film werd geregisseerd door Antoine Fuqua. Hopelijk is hij al even zenuwslopend als zijn Training Day (2001) en zal hij zich herpakken na zijn toch zwakke King Arthur (2004).

Korte inhoud: De in ballingschap levende scherpschutter, Bob Lee Swagger (Marky Mark), wordt gerekruteerd door Colonel Isaac Fitzsimmons Johnson (Danny Glover) om een samenzwering te ontmaskeren die een aanslag beraamt op de president. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven, en krijgt daarbij de hulp van Sarah (Kate Mara) en FBI-agent Nick Memphis (Michael Pena)

Hier vind je de trailer.

De film is gebaseerd op Point of Impact de eerste roman van Stephen Hunter en heeft met zijn plot-twists, veel weg van een Robert Ludlum thriller, met dat verschil dat hier het patriottisme van het scherm zal druipen en het NRA blij zullen zijn met de promotie voor de Winchester mdl 70 of de Remington 700. Geen redneck deze keer, maar wel een held uit het zuiden. Dat gebeurt ook niet zo vaak. Shooter komt bij ons uit op 28 maart 2007.

4 Comments

 1. BlackMoon

  echt wel een van mijn favoriete films. Arthur heb ik nooit gezien, maar deze trailer spreekt me wel aan.
  Het muziek deuntje in de film komt me wel bekend voor…

  Reply
 2. Preacher

  ziet er goed uit…maar kerel, king arthur was geen zwakke film…

  Reply
 3. Miiki

  …maar nu met Marky Mark, moet kunnen! zowel Matt Damon als Wahlberg zitten goed in hun vel. Maar vooral Wahlberg die een schitterende rol neerzette in The Departed.
  Het begint van de trailer met Danny Glover doet me trouwens een beetje denken aan Witness. Het muziekdeuntje doet me denken aan Mission Impossible 2…
  Wat betreft ‘king arthur’, het is inderdaad geen zwakke film, maar gewoon een Monty Python and the Holy Grail ‘ rip-off, maar dan minder grappig.

  Reply
 4. Isabel

  Eindelijk terug in Belgenland en ik zal mijn filmschade een beetje inhalen… dinsdag begin ik met Ex-Drummer… Groetjes!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *