Bobby van Emilio Estevez

Een film met een waslijst van bekende koppen: populaire jonge tieneridolen zonder serieuze acteercarrière (Ashton Kutcher, Lindsay Lohan, Heather Graham), ex-tieneridolen (Demi Moore, Christian Slater) en nieuw talent (Freddy Rodríguez, Brian Geraghty, Nick Cannon, Elijah Wood, Jacob Vargas, Joshua Jackson) worden er afgewisseld met vaste waarden (Anthony Hopkins, Martin Sheen, William H. Macy, Harry Belafonte) en populaire sterren (Helen Hunt, Laurence Fishburne, Sharon Stone). Zo te zien wordt elk rolletje gespeeld door een bekend gezicht en hopelijk voor ieder wat wils.


ashton kutcher,lindsay lohan,demi moore,christian slater,freddy rodriguez,brian geraghty,nick cannon,elijah wood,jacob vargas,joshua jackson,martin sheen,william h macy,harry belafonte,helen hunt,laurence fishburne,sharon stone,emilio estevez,heather graham,anthony hopkinsashton kutcher,lindsay lohan,demi moore,christian slater,freddy rodriguez,brian geraghty,nick cannon,elijah wood,jacob vargas,joshua jackson,martin sheen,william h macy,harry belafonte,helen hunt,laurence fishburne,sharon stone,emilio estevez,heather graham,anthony hopkinsashton kutcher,lindsay lohan,demi moore,christian slater,freddy rodriguez,brian geraghty,nick cannon,elijah wood,jacob vargas,joshua jackson,martin sheen,william h macy,harry belafonte,helen hunt,laurence fishburne,sharon stone,emilio estevez,heather graham,anthony hopkins

Acteurs zijn waarschijnlijk ‘de belangrijkste factor’ in een Amerikaanse productie – daar bij ons (Europa) geld en middelen levensnoodzakelijk zijn. In de States is geld nooit echt een issue. De meest relevante vraag die men stelt: ‘welke ster speelt in jouw film?’ Is de acteur bankable (en die zijn schaars ten opzichte van het aantal films) dan heb je meteen groen licht en ga je in productie met de kortste deadlines en sleep je meteen ook een bioscoopdistributie in de wacht. Je mag dan al een sterk scenario hebben, maar als je de acteurs niet vindt, dan kan het jaren duren vooraleer de machinerie van start kan gaan – soms nooit. Bobby (2006) heeft dus niet echt een probleem wat dat betreft. Het lijkt een beetje op de JFK (1991) film waar je ook een gigantische lijst aan talenten had.

Korte inhoud: Deze film is het verhaal van de moord op de amerikaanse senator Robert F. Kennedy, op 6 juni 1968. De 22 mensen die zich op die dag in hetzelfde ‘Ambassador’ hotel bevonden als toen hij werd gedood, worden in hun doen en laten gevolgd.


Emilio EstevezAnthony HopkinsHelen Hunt & Charlie SheenHarry Belafonte
Demi MooreElijah WoodLindsay LohanSharon Stone & William H. Macy

© 2006 Dutch FilmWorks

Maar het meest opmerkelijke aan deze productie is dat deze film geschreven en geregisseerd is door het ex-tieneridool, Emilio Estevez (zoon van Martin Sheen en broer van Charlie Sheen). De laatste keer dat ik nog van hem had gehoord was 10 jaar geleden in het minuscule rolletje in Mission Impossible (1995) en nu komt hij terug met een wel heel bijzondere prent en alvast een veelbelovende trailer. Estevez begon zijn regie-carrière met de veelbelovende John Hughes-achtige tienerfilm Wisdom (1986), waarin hij zelf speelde aan de zij van Demi Moore. Maar dat was meteen ook de enige film van enig belang. Nadien regisseerde Emilio een aantal tv-afleveringen en nu pakt hij dus uit na zoveel jaar met een echte Hollywoodprent. Hij heeft in een aantal shows verklaard dat hij de film ook voor een stuk uit zijn eigen zak heeft gefinancierd, maar Emilio verschijnt wel niet als producer op de credits. In ieder geval zal het erop of eronder zijn, maar ik heb er een goed gevoel bij. Op 24 januari 2007 komt deze prent in onze bioscopen.

***Related Post***
26/08/2005: Demi Moore en Anthony Hopkins in Bobby

4 Comments

 1. tagoean

  Een veelbelovende trailer idd,
  en een indrukwekkende cast, eveneens.
  Als zie ik lindsey lohan niet direct in een “echte” film 😀

  Reply
 2. Miiki

  leuk filmpje met bijzondere soundtrack. Het einde is een beetje een downer, maar wisdom is zeker de moeite.
  Wat betreft deze film, het lijkt wel een Altman film.

  Reply
 3. Emilio Estevez

  HOE kan je die film over het hoofd zien! (het verraad je leeftijd wel… 🙂 En Elijah Wood kun je nou ook niet echt nieuw talent noemen. Maar genoeg gezeurd, succes met je blog

  Reply
 4. dave

  Vind jij Elijah Wood dan oud talent ? En waar lees jij dat ik The Breakfast Club over het hoofd zou hebben gezien? Als je het tekstje iets beter had gelezen had je meteen germerkt dat ik sprak over zijn regie-carrière. Voor zover ik weet is The Breakfast Club niet door Emilio Estevez geregisseerd. Maar goed, het zal waarschijnlijk aan jouw leeftijd liggen. 🙂
  Trouwens, moest je deze filmblog ook iets meer kennen zou je merken dat ik zelfs The Breakfast Club 2 heb besproken. (zie link)

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *