Hot Fuzz (2007) ***½ Blu-ray review

Ik heb genoten van Hot Fuzz (2007), al was het iets minder geschift dan hun vorige film Shaun of the Dead (2004), maar toch nog altijd geflipt genoeg voor heel wat filmplezier.

hot fuzz,simon pegg,nick frost,timothy dalton,bill nighy,2007

Regisseur/scenarist Edgar Wright en acteur/scenarist Simon Pegg (bekend van hun knettergekke tv-serie “Spaced”) hebben voor hun film ook Bill Nighy en Nick Frost kunnen strikken voor deelname aan deze shaun-of-the-cops-actie-komedie. Zelfs Timothy Dalton is op één of andere manier in deze productie gesukkeld.

Korte inhoud: Ervaren politieagent Nicholas Angel (Simon Pegg) wordt overgeplaatst van het drukke London naar het slaperige stadje Sandford. Hij heeft moeite zich aan te passen aan het leven met tuinfeestjes en buurtvergaderingen in tegenstelling tot de drukke actie van de grote stad. Zijn nieuwe partner is Danny Butterman (Nick Frost), een niet zo snuggere maar goed bedoelende jonge agent. Op het moment dat hij het niet meer ziet zitten, vinden er enkele gruwelijke gebeurtenissen plaats die hem wakker schudden. Angel realiseert zich dat Sandford niet zo idyllisch is als het lijkt…

Voor deze parodie op de buddymovies zoals Lethal Weapon en Bad Boys hadden de makers blijkbaar iets meer middelen (+/- 8 miljoen dollar). Niet alleen hadden ze de luxe van 11 draaiweken (voor een gemiddelde langspeler ligt dit normaal tussen 3 en 7 weken) maar hadden ook nog heel wat voorbereiding en training die de shoot voorafging. Zo volgende Simon een intensieve wapentraining en leerde tussendoor als om met een fiets te slippen zoals het hoort.

Het is een leuke hommage aan actie thrillers maar op een lokatie die we niet meteen gewoon zijn voor dergelijke films: een Brits dorp van geen belang. Net zoals in Shaun of the Dead kregen we een versleten Londense buurt in beeld, in Hot Fuzz verzeilen we in een landelijke gemeenschap die vastbesloten is om haar standaard van gelukzaligheid te behouden, zelfs tot het punt van waanzin, en ten koste van een paar levens – de levens van degenen die het niet zo goed voor hebben met de pastorale cultuur die met uitsterven bedreigd is. Wat een Lethal Weapon cop dan in zo’n gemeenschap moet uitvangen, zet alleen de deur open voor bijzonder veel leuke situaties.

Hot Fuzz heeft de verdienste het verhaal en de karakters niet ondergeschikt te maken aan de grappen. Het is in ieder geval een feit dat deze film het succes van hun vorige low-budget prent heeft overtroffen (80 miljoen dollar wereldwijd in plaats van 30 miljoen voor Shaun of the Dead). Het is dus niet geheel uitgesloten dat er nog een derde film komt om zo een volledige trilogie te hebben.

Op de Blu-ray vinden jullie een pak deleted scenes en outtakes, maar ook heel wat making-off materiaal, gaande van een videoblog tot reportages over de speciale effecten en over het verhaal met zijn mogelijke plot holes. We zien er ook een uncut versie van The Fuzzball Rally. Het enige spijtige was dat er geen audio-commentaar over de gehele film. Maar al bij al toch een geslaagde editie voor de fans.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 4 december 2006

 


*** Hot Fuzz trailer ***

3 Comments

 1. johan

  shaun of the dead bedoel je 🙂
  alhoewel de trailer wel erg veel soortgelijke stukken toont als de vorige film ben ik toch wel benieuwd!

  Reply
 2. dave

  zonder koffie en op de nuchtere maag tekstjes schrijven is niet al te katholiek, zo blijkt.
  😉

  Reply
 3. miiki

  zalige reeks, maar ik heb zowat de indruk dat ze veel van hun grappen uit de serie halen, zowel voor Shaun als voor deze Hot Fuzz. ik raad iedereen aan die serie eens op te zoeken. echt wel de moeite. volgens mijn bescheiden mening is het de beste comedy-serie ooit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *