Top 50 Biggest Hollywood Disaster

Het filmtijdschrift Premiere heeft een interessante top 50 samengesteld van de grootste rampen uit de filmgeschiedenis. Opmerkelijk staat op de eerste plaats De Tirannie van het Openingsweekend, omdat veel goede films in de bioscoop gezien worden als flops omdat ze niet het vereiste quota halen bij de premiere, en daar valt zeker iets over te zeggen.

Tegenwoordig hangt alles af van het openingsweekeinde, terwijl vroeger menig bioscoopexploitant een kwalitatief hoogstaande film langer boekte, los van het feit of de film in zijn eerste weken al dan niet furore maakte. Waarom dat openingsweekend zo belangrijk is, heeft uiteraard alles te maken met de statistieken die bij heel wat films gelijk lopen. In de eerste week haalt de film zijn grootste winst en daarna zakken de inkomsten geleidelijk af. Na het zien van de eerste week kan je al een voorspelling maken van wat de film uiteindelijk zal opbrengen in de bioscoop. Maar met deze redenering wordt dus geen rekening gehouden met knappe films die door het publiek ontdekt moeten worden, en wordt een groot deel van het budget gespendeerd aan trailers en marketing met de releasedatum van de film.

Biggest Hollywood Disaster

Maar ik zou zeggen, neem zelf eens een kijkje naar deze lijst via de bovenstaande link en laat weten in de reacties wat jullie is opgevallen. Wat mij deed lachen was de laatste 10 jaar van de carrière Woody Allen en de onvergetelijke Sofia Coppola in The Godfather part III (1990). Knap lijstje!

2 Comments

  1. Miiki

    Aston Kutcher…en verder geen commentaar.

    Reply
  2. yasmine

    link werkt niet

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *