Hellboy II veelbelovend

Ik ben geen grote fan van sequels. Hoewel ze vaak beter zijn dan ‘remakes’. Het is te zeggen, je gaat nog de bioscoop binnen zonder het plot van de film te kennen. Hoogvliegers zijn het helaas meestal niet, omdat ze iets teveel steunen op het succes van de voorgaande films. Vernieuwend kan je ze dus niet echt noemen.

Hellboy 2

Maar zo heel af en toe krijgen we te maken met leuke verrassingen. Denk maar aan The Godfather II (1974) (een meesterwerk), Spider-Man 2 (2004) (veel betere karakters en betere actie), Star Wars V (1980) (de beste Star Wars wat mij betreft), Terminator 2 (1991) (misschien niet zo slim als The Terminator (1984), maar geweldige actie, verbluffende SFX en een zalige kick-ass Arnold) en uiteraard ook The Two Towers (de 3 films hebben geschiedenis geschreven, LotR: The Two Towers (2002) bracht ondermeer een adembenemende confrontatie in gietende regen op operamuziek en een verbluffende 3D Gollum). En iets vertelt mij dat we ook verwend zullen worden met Hellboy 2: The Golden Army (2008). Het is de Latino Review die met het nieuws voor de dag komt:

Hellboy 2: The Golden Army is a huge movie. It’s much bigger than the first, including flashbacks to the Golden Army tearing through a human army, a troll market filled with dozens of strange monsters, a five story tall tree elemental battling Hellboy on the Brooklyn Bridge, Yokai spirits rampaging in Tokyo and a dragon attacking Moscow. And that’s just for starters!

It’s also action packed. The script barely lets up from battle to battle, each getting bigger with bigger stakes. But the script, by Guillermo del Toro, doesn’t sacrifice these vivid and fun characters for the sake of action. Abe gets more screentime this go round, and he has a very touching emotional story, and even Mysterio-looking Johann has an emotional journey. Of course at the center is Hellboy and Liz trying to hold their unlikely love together.

Korte inhoud: Een oud bestand, dat tussen het mensenrijk en de onzichtbare bron van een demonische wereld bestond, staat op het punt te breken. Een meedogenloze leider, Prince Nuada (Luke Goss), die heerst over beide werelden, ontwaakt een niet-te-stoppen leger van demonen die de aarde bedreigt en plundert. Nu is het aan de veelal onbegrepen Hellboy (Ron Perlman) om de genadeloze dictator en zijn plunderaars te bestrijden. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz (Selma Blair), de aquatische empatholoog Abe (Doug Jones) en de protoplastische mysticus Johann (James Dodd) wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen het leven dat hij tot dusverre geleden heeft en het onbekende lot dat een nieuwe uitdaging voor hem zou kunnen betekenen.

Klinkt veelbelovend. Hellboy zelf heeft blijkbaar een relatie, Abe krijgt meer screentime en een betere uitrusting, de wereld maakt blijkbaar voor de eerste keer kennis met Hellboy en we krijgen te maken met een leger van goblin-robots onder controle van de ‘Prince of Elves’. Met andere woorden een verwrongen Hellboyish sprookje, beladen met actie, speciale affecten en zoals de eerste Hellboy al liet vermoeden, heel veel humor.© Universal Pictures

De meningen over de eerste Hellboy (2004) liggen verdeeld. Ik ben denk ik een van de weinige die Hellboy nog een redelijk goeie film vond. De relaties tussen de personages lagen nog niet helemaal duidelijk (vooral de villains) en Del Toro deed verhaal-technisch ook geen beste beurt, maar de film had heel wat verdiensten. De casting van Ron Perlman als Hellboy is perfect. Laat Hellboy 2 dus maar snel komen, HELL YEAH! Spijtig is het voor ons Belgen nog afwachten tot 10 september 2008.

*** Hellboy 2 trailer ***

***Related Posts***
16/07/2008: Hellboy II vs Hancock
04/04/2008: Hellboy 2 The Golden Army nieuwe trailer
21/05/2006: Kiezen tussen Hellboy 2 en Catwoman 2
26/03/2005: gesprekken over Hellboy 2
06/10/2004: Hellboy review

8 Comments

 1. derrick

  ik snap nog steeds niet waarom Columbia Pictures dit project heeft verlaten. Universal heeft een ‘golden’ zaak gedaan. Zeker met Del Toro achter de camera die waarschijnlijk veel heeft geleerd uit de respons van zijn eerste film.

  Reply
 2. dave

  deed het eigenlijk niet zo fantastisch aan de box-office. De film kostte 66 miljoen dollar om te produceren maar haalde in de states maar 60 miljoen in bioscoop-entrees. Een Hellboy film is ook niet goedkoop om te maken, want je moet alles gaan omvormen en er steekt heel wat CGI in.
  Maar, met een stevig verhaal kan dit wel renderen.

  Reply
 3. Komeet Q

  trailer ziet er gaaf uit. CGI ziet er ook stukken beter uit. Kijk hier wel naar uit. Trailer mocht wel iets minder lang zijn. Ik vrees dat ze weer veel gespoiled hebben!

  Reply
 4. fanny

  deze flim moet ik zien

  Reply
 5. gh

  Ik heb de eerste niet gezien. Maar de trailer van hellboy 2 is vet. wil hem zien.

  Reply
 6. sofie

  massas goeie film mo kzien liever andere actiefilms en HORROR

  Reply
 7. Mich

  De film viel wel mee
  ik denk dat ik een paar keer heb gelachen met de stomiteiten da Red uithaalt.
  Actie is ook wel leuk om naar te kijken.
  Maar supergoed was ie niet voor mij.

  Reply
 8. Nico

  Kan ni wachten
  vond den eerste al zalig
  en aan den trailer te zien ga deze nog beter zijn…
  ben ook blij da et ni lang geduurd heeft om een tweede te maken…
  neem nu eragon (diene film me dienen draak enal…)
  daar moe zeker nog ne sequel van uitkome mer ze late ons wel héél lang wachte…
  dank aan de makers van Hellboy II da ze diezelfde fout ni make…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *