Species 4 in de maak

Toen H&M een aantal affiches uitbracht met Natasha Henstridge op de cover, was ik er bij de pinken bij om een dergelijk exemplaar vanuit een reclamestandaard nabij de beurschouwburg te halen en in mijn studentenkot te hangen. Natasha was toen al bekend vanuit de SF-horror Species (1995), tevens haar eerste rol in een film. Nadien ging het een beetje bergaf met haar acteer-carrière. Natasha bekende dat ze niet zo goed was om de waarde van een script in te schatten en ging niet in op voorstellen voor films als Independence Day (1996) en Men in Black (1997).

Deze Canadese femme fatale was in ieder geval perfect gecast voor de vertolking van de alien Eve, ze straalt de volmaakte vrouw uit – of toch cijfermatig 36-25-36 en 1m75 – en samen met Milla Jovovich waren het twee modellen die vonken gaven op het witte doek. Maar na het zien van de eerste film dacht ik niet dat het nodig was om er een sequel, Species II (1998), aan te breien. Laat staan een derde deel, de straight-to-DVD Species III (2004). Maar wat krijgen we nu, Species 4 ?! Het script is van de hand van Ben Ripley en er is al een eerste plotlijn bekend via FilmRot:

In Species 4 volgen we Miranda Hollander, een mooie jonge docente die er via haar oom Tom Hollander, achtekomt dat ze eigenlijk geen “mens” is maar een alien hybride die hij heeft ontwikkeld in een geheim labo.

Dit is het typische scenario waarbij er niets zou zijn gebeurd moest hij gewoon zijn mond hebben gehouden en haar gewoon laten sterven van ouderdom. Maar hij moet blijkbaar zonodig haar op de hoogte brengen van haar ware identiteit en dit zal genoeg zijn om haar in een killer-alien te veranderen. Ik verwacht dat dit dan ook een straight-to-DVD film zal worden. Ik wacht ondertussen nog altijd op de eerste serieuze rol voor Natasha … ah, who cares … een rol als Bondgirl zou ik ook wel fijn vinden.

2 Comments

  1. Miiki

    Er was een 3de species ?? Ik denk dat de 4de zonder Michael Madsen of Marg Helgenberger! Misschien zal Henstridge nog toezeggen, gezien ze wat moeite heeft met scripts te lezen. lol.

    Reply
  2. dave

    tenzij ze met een mega-budget op de proppen komen, maar ik denk niet dat die mensen zich een 4de keer gaan laten vangen. Natasha zal haar script wel laten lezen door haar manager mag ik hopen,…anders wil ik dat wel voor haar gaan doen :))

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *