Jackie Mason verdedigt Mel Gibson

Een tijdje geleden had ik een bericht gepost over het incident waarbij Mel Gibson in dronken toestand achter het stuur werd opgepakt door de politie en waarbij hij een aantal antisemitische opmerkingen had.

Ik vond de reactie die erop volgde serieus overdreven. Persoonlijk vond ik het feit dat iemand ladderzat achter het stuur kruipt veel erger dan de praat die een man in dronken toestand verkondigt. Vandaag kwam ik toevallig op een YouTube video waarin de joodse stand-up comedian Jackie Mason in de verdediging gaat van Gibson. En hij doet dit op een schrandere en tezelfdertijd geestige manier. “50 years of living a decent life, and they judge him by one drunken comment”

Dat het incident hier en daar wat brokken zou maken was te voorspellen, maar uiteindelijk weet iedereen dat Mel Gibson geld in het laatje kan brengen. Na het incident verklaarde Disney dat ze van plan waren om Apocalypto (2006) niet te verdelen. Maar ze halen ondertussen bakzeil en slikken hun woorden snel weer in.

Dat hadden ze eerder gedaan met The Passion of Christ (2004). Mel Gibson besloot dan zelf de film te financieren (met een bescheiden som van 30 miljoen dollar). De film was een gigantisch succes en bracht zomaar eventjes 370 miljoen dollar op in de States en een slordige 611 miljoen dollar wereldwijd (DVD/TV verkoop niet inbegrepen). Dit had met gevolg dat een aantal topmensen bij Disney hun C4 in de bus kregen. Je zou denken dat ze hun lesje hebben geleerd.

Disney zal dus toch Apocalypto verdelen. Een wijze beslissing, zowel op moraal als op financieel vlak. Je boycot NIET iemands carrière omwille van een dronken bui. En dit in tegenstelling tot het Amerikaanse televisiestation ABC. Kort na het incident annuleerde ABC een op stapel staande mini-serie over de holocaust, gemaakt door Gibsons productiehuis.

***Related Posts***
16/09/2006: Apocalypto neemt een loopje met de Maya-geschiedenis
16/09/2006: De Apocalypto trailer overtuigt
06/08/2006: Mel Gibson aan de schandpaal genageld
31/07/2006: Mel Gibson praat zijn mond voorbij
01/06/2006: Apocalypto poster
29/12/2005: Apocalypto van Mel Gibson
14/12/2005: Mel Gibson wil Joodse Holocaust verfilmen
13/04/2005: Het leven van paus Johannes Paulus II verfilmd
27/11/2004: Mel Gibson produceert remake Fahrenheit 451
22/11/2004: Mel Gibson wil geen reclame voor Christus

1 Comment

  1. Marcus²

    Ik had het niet beter kunnen zeggen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *