The Boys from Brazil remake door Brett Ratner

Brett Ratner zal zich wagen aan een nieuwe thriller, na zijn avontuur met Hannibal Lecter in Red Dragon (2002). De regisseur die voorheen een imago-probleem had bij de critici met zijn Rush Hour films, maar die aan de box-office kon overtuigen met X-Men: The Last Stand (2006), is van plan een remake te maken van The Boys from Brazil (1978) van Franklin J. Schaffner (Papillion, Patton, Planet of the Apes) naar het boek van Ira Levin (Rosemary’s Baby, A Kiss Before Dying).

In deze film zagen we de student en amateur nazi-jager Barry Kohler (gespeeld door Steve Guttenberg) die in Paraguay in de jaren 70 op het spoor komt van een groep nazi’s. Deze groep, onder leiding van ex-kamparts Josef Mengele (Gregory Peck), moet de omstandigheden hercreëren om een nieuwe Adolf Hitler aan de macht te krijgen en zo de basis te leggen van een Vierde Rijk. Mengele heeft daartoe klonen van Hitler ondergebracht bij gezinnen die qua samenstelling lijken op het gezin waarin Hitler was opgegroeid, en de taak van de groep is er voor te zorgen dat de ‘vaders’ van de kloon-Hitlers op dezelfde leeftijd om het leven komen als Hitler’s vader. Kohler zoekt contact met Ezra Lieberman (Laurence Olivier) om er voor te zorgen dat de groep op tijd wordt ontmanteld alvorens dit experiment gevaarlijk uit de hand loopt.

Het idee is uiteraard krankzinnig, want er zal wel meer nodig zijn dan een zelfde opvoeding en een vader die sterft om van iemand een Hitler te maken. Zo is er de politieke en sociale context, de mensen die Hitler heeft leren kennen, de vele tegenslagen en frustraties die hij heeft gehad,…

Maar los van dit kan het wel een spannende thriller worden mits een bijzondere bewerking voor het hedendaagse publiek. Zolang de jonge klonen allemaal geen klein snorretje dragen ga ik al opgelucht adem halen. 🙂

“De originele film had zijn tekortkomingen, maar het concept blijft briljant. Tegenwoordig hoeven we het begrip klonen niet meer uit te leggen en dat scheelt een hoop”, aldus Ratner.

Wie de rollen van Mengele en Lieberman moeten gaan invullen is nog niet bekend. Ratner is momenteel nog druk in de weer met Jackie Chan en Chris Tucker voor Rush Hour 3 (2007).

***Related Posts***
10/07/2006: Rush Hour 3 posts
30/05/2006: X-Men 3 posts
21/03/2006: Brett Ratner interesse in Wolverine spin-off

5 Comments

 1. Horst

  één keer ben ik eens voorstander van een remake, want het uitgangspunt van de originele film was wel goed, maar de uitwerking ervan zo belabberd en het acteerniveau zo bedroevend (ondanks een sterrencast) dat het bijna onmogelijk is om hier een nog slechtere film van te maken. En Bret Ratner overtuigde wel met Red Dragon en X-Men 3.

  Reply
 2. vinejo

  Dag Dave,
  Gisteren bezocht ik, na verwijderen van ( een deel ) van de bestanden die jij opsomde, de W-update ste. Bleek dat men niets kon updaten op m’n pc.(?)
  Deze morgen kreeg ik van Skynet een mail die het oa over cookies had. In Internet explorer stond m’n privacy op één na maximum ( kan zijn dat ik dit onlangs veranderde, dacht nochtans dat ik daarna wél nog kon posten, of zou windows update dit doen, enfin ik weet het niet zo, ik kuiste de laatste week wel wat mn pc op via hitman pro ( spyware eraf) omdat ik af en toe last had van opstartproblemen ( taakbalk die niet werkte enz..).
  Ik plaatste het cookiesaanvaardingsniveau 1tje lager en zie…ik kon weer posten !
  De here zij geprezen, de mensheid gezegend.

  Voor zoverre deze verwarde tekst te volgen is, samenvattend : windows automatische updates uitgeschakeld en enkel voor de blog nog op internet explorer. Voor ander surfgedrag : Firefox.
  ’t Leven was toch simpel zonder PC hé ! 😉

  Positieve aan deze zaak : ik maakte kennis met jou en je schitterende blog …

  Reply
 3. kenji

  Red Dragon vond ik om te huilen, juist omwille van de belabberde regie. Als je de kwaliteit van het bronmateriaal van Thomas Harris’ beste boek beschouwt en het bijzondere acteertalent van de cast (Hopkins, Norton, Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson ‘and last but not least’ Philip Seymour Hoffman) in aanmerking neemt, en dan ziet wat voor standaard snorefest Ratner er van wist te maken… echt onvergeeflijk. X-Men 3 was zo mogelijk nog bedroevender. Mooie beeldjes dat wel, maar vrij inhoudloos. Nee, hoe sneller die zijn camera aan de wilgen hangt hoe beter.

  Reply
 4. lord cms

  ik ken die film , ik he ‘m ooit op tv gezien toen ik nog klein was

  hopelijk verknoeien ze de remake niet en maken ze hem echt thriller zonder hollywoodiaanse dramatische overacting-scenes en bij het haar gegrepen overdrven romantiek en heldhaftigheid…
  suspense en inhoud, hoeplijk evene sober als het origineel

  Reply
 5. Dave

  wel, als ik mocht kiezen, dan koos ik voor Michael Mann’s versie (Manhunter) van in plaats van die van Brett Ratner (Red Dragon). Ik had er trouwens ooit al een post aan gewijd over de Hannibal-verfilmingen.

  cf Link

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *