Sam Raimi interesse in Spider-Man 4

Dit is het nieuws waarmee ik deze morgen mijn fruitsap even in het verkeerde keelgat goot. Volgens de hoofdredacteur van de Daily Bugle zou Sam Raimi dan toch interesse hebben in een Spider-Man 4.

Acteur J.K. Simmons, die in de Spider-Man films de snelpratende hoofdredacteur J. Jonah Jameson van de Daily Bugle speelt, heeft in een interview gezegd dat er gesproken is over Spider-Man 4 en dat regisseur Sam Raimi geïnteresseerd zou zijn. Simmons zelf zou er geen bezwaar tegen hebben: “Als ze me vragen, dan ben ik bereid om elke twee-drie jaar en Spider-Man te doen voor de komende decennia,” schreef Empire Online.

Ook wist Simmons te melden dat tijdens de laatste opnames in New York regisseur Sam Raimi zelf over de mogelijkheid voor Spider-Man 4 begon. Hoewel Raimi en alle Spider-Man acteurs een contract voor drie films hebben getekend, lijkt Raimi in ieder geval interesse te hebben in de regie van een eventuele Spider-Man 4. Simmons: “Hij staat in ieder geval open voor meer Spider-Man films.”

De dag kan niet meer stuk. Batman en Spiderman zijn mijn twee top-favriete comic-book helden en Sam Raimi is en blijft een veelzijdige regisseur die al heeft bewezen dat hij zowel het drama (A Simple Plan), de horror (The Evil Dead) en de actie (Spider-Man) volledig onder de knie heeft.

Ondertussen is er ook een nieuwe poster uit van Spider-Man 3 (2007). Nog steeds ligt de focus op het pak van Spidy, maar binnenkort mogen we ons zeker verwachten aan wat grafisch materiaal van zijn aartsrivalen. Een van die schurken is Flint Marko a.k.a. Sandman, gespeeld door Thomas Haden Church. Na zijn rol in Sideways (2004) heeft Thomas al zijn overtollig vet moeten veranderen in spiermassa en volgde een intensieve training van 16 maanden waarbij hij zomaar eventjes 50 kilo spieren bij kreeg. Hier heb je al een voorsmaakje.

Update 21/07/2006: Het ziet er naar uit de de producers van Spiderman eigenlijk geen vierde deel voor ogen hadden. De producente Laura Ziskin zei dat ze de Spider-Man films altijd zag als een trilogie:

“We don’t have a book we’re adapting like LORD OF THE RINGS. It’s open-ended. But this could be the last. We’ve never started on the next movie while we were working on the current one.”

Ook acteur Tobey Maguire lijkt na deel 3 er een einde aan te maken.

“We’ve done an amazing job at keeping things fresh. It’s hard to imagine coming up with stories that deserve to be told. I’m not sure if there are more stories for this character that are interesting enough to be excited about doing more.”

Zal Spider-Man 4 worden gemaakt? Tuurlijk! Het zal enkel iets langer duren dan verwacht en misschien met andere regisseur en cast. In ieder geval vind ik dat eigenlijk nog zo geen slecht nieuws. Dit is in ieder geval beter dan gewoon de sequels achter elkaar plannen zonder deftige scenario’s. Jammer voor Venom, maar ik vrees dat we hem niet snel tezien zullen krijgen…

Update 24/07/2006: Twee nieuwe afbeeldingen van Spider-Man 3 om een nieuwe week mee te starten. De eerste is de nieuwe teaser-poster met Peter Parker die zijn zwarte spider-pak onthult met de licht vervormde spin. De andere afbeelding lijkt op de transformatie van Eddie Brock (Topher Grace) in Venom. Hoewel ik nog steeds denk dat Venom pas op het einde van de film zal verschijnen en slechts zal teasen naar een mogelijke Spider-Man 3…ofwel zal de film langer duren dan 2u gezien je heel wat moet gaan establishen. Your thoughts ?

***Related Posts***
08/03/2007: Nieuwe Spider-Man 3 trailer
10/11/2006: Spider-Man 3 teaser-trailer
11/08/2006: Spider-Man 3 hologram poster
18/07/2006: Sam Raimi toch interesse in Spider-Man 4
29/06/2006: Spider-Man 3 teaser
03/06/2006: Setpics Spider-Man 3
30/03/2006: Elizabeth Banks treedt op de voorgrond in Spider-Man 3
24/02/2006: Spider-Man heeft een zwart pak !
20/01/2006: Bryce Dallas Howard in Spider-Man 3
28/09/2005: Spider-Man villains
15/09/2005: Danny Elfman vs Sam Raimi
16/04/2005: Spider-Man 3 vs Hobgoblin
29/03/2005: Spider-Man 3 vs Sandman
22/03/2005: Thomas Haden Church als rivaal
03/02/2005: Spider-Man 3 vs Venom
14/07/2004: Spider-Man 2 review

8 Comments

 1. Sander

  vooral omdat zijn symbool lijkt te transformeren: te poten worden langer en meer gehaakt, wat het een hoger creepy-gehalte geeft

  Reply
 2. Malkavian

  Ik kan niet wachten op een screenshot van Venom. En de mysterieuze 4de villian waar nog niets over vrij gegeven is.

  Reply
 3. dave

  dat Venom in deel 3 zit. Het zou een full CGI wezen moeten zijn en zou serieus de aandacht weghalen van Sandman en Hobgoblin (green goblin jr.)
  Als mijn geheugen me niet in de steek laat wordt de symbiote pas Venom wanneer hij controle neemt over Eddie Brock (gespeeld door Topher Grace). Maar vooraleer dit gebeurt moet Spidey eerst zelf een gevecht voeren met de symbiote en moet hij er ook nog eens voor zorgen dat hij Eddie Brock serieus op de tenen trapt. Samen met een conflict ts Sandman en Harry Osborn lijkt me dat een beetje véééééél voor in één film.
  My guess: Spidey’s kostuum wordt zwart door de symbiote, krijgt het aan de stok met Sandman, Mary Jane sterft (woehoe !!! I wish), Harry Osborn spant samen met Sandman tegen Spidey, en op het einde van de film vindt de symbiote zijn nieuwe host… to be continued in deel 4 !

  Reply
 4. jordy

  ik krijg woensdag dit spel voor playstation 2 ik ben nieuwgirig

  Reply
 5. jim carrey

  ik hoop dat spiderman 4 komt met de zelfde acteurs anders vind ik het niks aan maar kijk het we voor spidey.
  en ik vind het dom dat venom dood gaat.

  Reply
 6. remy

  hee ik vind spiderman helemaal het einde ik hoop dat deel 4 erg mooi word laat me weeten waneer deel 4 uit komt alvast bedankt en stuur me als jullie weeten waneer deel 4 komt erg bedankt ik hoor het graag

  groeten remy

  Reply
 7. jokerfan,spiderfan mgs fan jim carrey fan

  ja er komt een deel 4 en 5

  Reply
 8. Accu

  stond er trouwens al…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *