Geen Léon 2

En terwijl iedereen druk bezig is met sequels te maken, maakt één regisseur zich boos dat er voortdurend wordt gepraat over een mogelijke Léon 2, een vervolg op de hitfilm Léon (1994). De Franse regisseur en producent Luc Besson heeft geen interesse in een vervolg op de actiefilm. Volgens eigen zeggen zijn er geen enkele plannen voor een vervolg. Toch krijgt hij nog regelmatig scripts toegestuurd die voortborduren op zijn succesvolle Amerikaanse regiedebuut. Die scripts maken hem eerder boos, dan dat ze hem een gevoel van trots opleveren:

“Als er al iemand een vervolg schrijft, dan doe ik het. Ik heb niemand anders nodig”, aldus Besson.

Natalie Portman, die in Léon het door huurmoordenaar Jean Reno onder zijn hoede genomen weesje Mathilda speelde, heeft ooit eens gezegd wel zin te hebben in een vervolg. Er hebben al eens wat gesprekken tussen haar en Besson plaatsgevonden, maar de nieuwe uitspraken van Besson laten uitschijnen dat het verder dan dat, nooit zal komen.

Zelf vind ik Léon de beste film van Luc Besson. Maar een sequel?! Hebben die mensen de film dan niet gezien? Laat mij hun geheugen wat opfrissen; Léon wordt neergeschoten door Stansfield (Gary Oldman). Terwijl Léon op zijn rug ligt kan hij nog net een handgranaat tot ontploffing brengen om zijn aartsrivaal eveneens de dood in te jagen. Hoe ga je hiervan een sequel maken? Lijkt al even absurd als het Gladiator 2 idee.

5 Comments

 1. lord cms

  wer dik fan van nathalie portman, hoewel je dat niet vantui de actuale persversiteiten moet bekijken lol ik was toen ook nog jong :p
  trouwens sequel? dien was toch dood op ‘tende? :p

  Reply
 2. luistervinkje

  ik vond dat een goeie film, het vervolg zal dan wel weer tegenvallen.

  Reply
 3. |sm|

  is echt een topfilm.
  Léon 2 zou geen echte sequel kunnen zijn, maar eventueel een gelijkaardig verhaal. mja, dat zou echter ook maar dwaas zijn, maar tegenwoordig weet ge nooit!

  Reply
 4. The Dude

  hoewel ik de meeste vervolgfilms vind tegenslaan als een rauwe scampi met goed gevuld darmkanaal en nog in de pel, zit hier wel degelijk een vervolg, nl: klein nathalietje is nu volwassen en weet niet goed welk beroep ze zal uitoefenen. Tiens tiens, dacht ze bij zichzelf, en na een bezoek bij een euh vdab consulent kiest ze toch maar voor huurmoordenares. Ze kan dan miss ook contine melk drinken (met een snuif cacaopoeder) en met een sanseveria rondzeulen. Deze sanseveria heeft met eigen ogen haar ouders zien vermoordt worden door plaatselijk onkruid. Nathalieke zal op gepaste manier wraak nemen middels een kniptang, verdeler en de laatste nieuwe lp van laura lynn. E ja vrienden, the saga continues…

  Reply
 5. dave

  daar had ik nog niet aan gedacht se. We gaan dan wel de titel moet veranderen, maar er zit iets in. 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *