Day of the Dead remake, de laatste in het rijtje

Gezien het succes van de remake, Dawn of the Dead (2004) van Zack Snyder, lag het in de vooruitzichten dat de zombieklassieker Night of the Living Dead (1968) een facelift zou krijgen en er zijn eveneens plannen om Day of the Dead (1985), als laatste deel uit de Living Dead trilogy van George A. Romero, te herwerken.

Night of the Living Dead Dawn of the Dead Day of the Dead Land of the Dead

Tot nu toe vind ik de remake van Dawn of the Dead best een geslaagde film. De 3D versie van Night of the Living Dead (2006) van Jeff Broadstreet lijkt geforceerd, maar deze Day of the Dead (2007) remake lijkt dezelfde weg te willen bewandelen als Dawn – geen simpele remake maar eerder een soort herdefiniëring van de film naar het heden. Zo had je bijvoorbeeld zombies die rennend in plaats van schuifelend hun prooi achtervolgden. De nieuwe makers hadden ingezien dat wat toen werkte, vandaag de dag niet noodzakelijk opnieuw zal werken. Desondanks was Romero zelf niet te spreken over de remake van Dawn, maar dan ben ik zelf niet te spreken over zijn saaie, teleurstellende en oerdomme sequel op zijn Living Dead films, Land of the Dead (2005), een smaakloze cocktail van Day of the Dead en Escape from New York (1981). Dus voor de “herwerking” van Day of the Dead; ‘Count me in’.

Night of the Living Dead Dawn of the Dead Day of the Dead Shaun of the Dead

In de herwerking van Day of the Dead zal Ving Rhames (Pulp Fiction, Mission: Impossible) opnieuw de rol van politieagent Kenneth, uit Dawn of the Dead, vertolken. Verder maken Mena Suvari (American Beauty) en Nick Cannon (Monster House) hun opwachting in dit nieuw zombiespektakel. Steve Miner van Halloween H20 neemt plaats op de regiestoel. De kans is dus ook reëel dat er ietwat wordt afgeweken van de oorspronkelijke verhaallijn. Daarin zagen we een kleine groep overlevenden, een wetenschappelijk researchteam en enkele militairen, verscholen in een ondergrondse bunker, die als opslagplaats voor raketten fungeert. Met schaarse voedsel- en munitievoorraden moesten ze zich verdedigen tegen de steeds dichterbij komende zombies, terwijl ook in de groep zelf bloedige conflicten losbraken…

Maar vreemd genoeg is de zombie-film die me vandaag de dag nog het meest heeft kunnen bekoren, een parodie op de zombie-saga, namelijk Shaun of the Dead (2004), geschreven en geacteerd door Simon Pegg en geschreven en geregisseerd door Edgar Wright. Vergeef me deze zombie-fixatie, maar wat is er nu beter dan op die hete nachten naar een zombie-film te kijken?

***Related Post***
31/07/2005: Land of the Dead van Romero

5 Comments

 1. Miiki

  Lekker filmpje. Wel iets minder politieg getint dan de originele versie, maar toch iets slimmer en visueel sterker. Ik hoop dat de remake van Day of the Dead in de buurt zal zijn blijven.

  Shaun of the Dead moet ik dus nog altijd gaan zien. :o)

  Reply
 2. MeltyMan

  Heb de originele Dawn Of The Dead en Night Of The Living Dead gezien en vond ze best goed… heb ook de remake van Dawn Of The Dead gezien en vond die zeker goed te pruimen… dus hopen dat de nieuwe remakes ook goed worden…

  en Shaun Of The Dead is een zalige parodie op al die zombiefilms!

  Reply
 3. agnus

  was geen klassieker maar best genietbaar vond ik. Elk excuus om vleesetende zobies te zien eten uit een schedel van een nog spartelende security-agent, is een goed excuus.

  “I ate his brain with some fava beans and a nice Chianti”
  😀

  Reply
 4. dave

  het was “liver” maar dat wist je wel, hé.

  Trouwens voor de cinemageeks, IMDB heeft zonet een update doorgevoerd waarbij er nu foto-icootjes staan naast de desbetreffende acteurs. Wel leuk. Op sommige fotootjes kan je moeilijk een gezicht lezen, maar het ideetje is wel leuk. (zie linkje hieronder van Land of the Dead)

  @Miiki: Shaun of the Dead heb ik op mijn kot liggen ! Moet ge maar eens komen uitlenen!

  Reply
 5. Miiki

  moet trouwens ook nog eens Infernal Affairs komen halen 🙂 Straks een lijstje opmaken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *