The Breakfast Club 2 in de maak?

the_breakfast_club_1985_poster.jpg

Good Lord! Acteurs Anthony Michael Hall en Judd Nelson werken aan een vervolg op jaren ’80 filmhit The Breakfast Club (1985).

Hall is bezig aan het filmscript en Nelson zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Ook Paris Hilton zal misschien verschijnen in dit vervolg.

In de oorspronkelijke The Breakfast Club – van schrijver en regisseur John Hughes – hebben vijf totaal verschillende studenten de hele zaterdag straf en zitten dus met elkaar opgescheept. Onder de vijf bevindt zich een nerd (Anthony Michael Hall), een prinses (Molly Ringwald), een crimineel (Judd Nelson), een alternatieve buitenstaander (Ally Sheedy) en een ‘sport-streber’ (Emilio Estevez). Het feit dat ze totaal verschillende achtergronden hebben, zorgt voor allerlei discussies en fricties. Maar uiteindelijk beginnen ze elkaar beter te begrijpen…

The Breakfast Club is een groot succes geworden, waarschijnlijk doordat de vijf zo herkenbaar waren. Iedereen kent het gevoel wel om in een ‘hokje’ geduwd te worden. Hoe moet je jezelf nou ontdekken en ontplooien als je hele omgeving je in een bepaalde rol duwt?

Het zal voor de twee oorspronkelijke Breakfast Club-acteurs nog moeilijk worden om van deel twee een waardig vervolg te maken.

Regisseur John Hughes heeft in 2000 al eens aangekondigd een vervolg te zullen maken, maar hij heeft het toen kennelijk toch opgegeven. Anthony Michael Hall en Judd Nelson wagen een nieuwe gok, maar of ze dat nou moeten doen met Paris Hilton als actrice…heb ik toch serieus mijn twijfels over. Waar de film zal over gaan – al dan niet met dezelfde cast – is mij ook een groot mysterie…


***Related Post***
21/03/2011: The Breakfast Club review

1 Comment

  1. Jurgen Miseur

    Bangelijke film! Vooral de uiteenlopende karakters spreken aan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *