In the Name of the King

in_the_name_of_the_king_a_dungeon_siege_tale_2008_poster.jpg

Voor een keertje nog eens een barslechte trailer. En dan nog wel eentje die iedereen al had zien aankomen vanaf het moment dat hij de naam van Uwe Boll te horen kreeg. Mijn ogen moeten er nog even van bekomen maar ga alvast een kijkje nemen naar de trailer van In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007), … op muziek van Peking Express (origineel van de miniserie Children of Dune)

Het eerste wat mij opviel was de verschrikkelijk slechte casting. Niet dat de acteurs geen talent hebben, maar wel dat ze de verkeerde rollen spelen. Ray Liotta valt compleet uit de toon en Burt Reynolds – wat te verwachten was – is simpelweg ongeloofwaardig als koning en buiten Jason Statham, die eigenlijk voornamelijk stoer staat rond te kijken, zit iedereen eigenlijk in de verkeerde film of loopt rond in een kostuum met masker. Soms is het ook een opluchting om eens iemand in een fout masker te zien rondlopen in een compleet foute film.

Ik kan er zo de beelden uithalen van The Lord of the Rings (2001) en van Gladiator (2000). Het is een pure rip-off met dat verschil dat ze hier gemaakt werden door een B-regisseur die zijn roeping als beenhouwer of cafébaas heeft gemist. Hij kreeg voor deze film een monsterbudget van 60 miljoen dollar, maar de film is gewoon belachelijk: “The Krug are coming. The Krug are coming!” Kan iemand deze Boll knock-out slaan in de boksring?

***Related Posts***
13/04/2007: Schandalige Postal trailer
26/09/2006: Uwe Boll maakt korte metten met filmcritici in de boksring
10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid
26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
31/01/2005: Bloodrayne
29/01/2005: Alone in the Dark

7 Comments

 1. lord cms

  en toch zijn er mensen die zo’n dingen grag gaan zien en die dan in de filmzaal met coke an chips en popcorn en gsm zitten te spelen…
  jaja the american way of moviewatching

  Reply
 2. Arne Keustermans

  What in the ??? doet John Rhys-Davies in die film… Hoe komt het dat een barslechte regisseur als Uwe er altijd in slaagt om bekende namen te pakken te krijgen voor zijn crappy films? Die stopt zijn budget in zijn acteurs om de film meer aanzien te geven waarschijnlijk.
  Als hij al eens zou beginnen met een deftig scenario… dat maakt al een heel verschil.

  Reply
 3. Agnus

  daaaaamn, iets betere trailer van Bloodrayne, maar het blijft tv-film kwaliteit. Hoe dan ook, dit bewijst nog maar eens dat goede acteurs geen garantie zijn op een goede film.

  Waarom doen ze mee? Tjah, zou jij een paycheck van 4 miljoen dollar weigeren. Daarmee maak je bij ons een “big budget” film à la Windkracht 10.

  Reply
 4. karen

  die muziek van children of dune verdient zooooo veel beter dan een trailer voor een film van uwe boll…
  geweldige muziek maar dat is dan ook alles, het is precies of boll geen goede films wil maken

  Reply
 5. Miiki

  Laten we hopen dat Mike Tyson op een of andere manier in de boksring met Uwe Boll belandt. Als deze beelden dan in zijn nieuwe prent komen zou ik het nog overwegen de film te gaan zien.

  Reply
 6. dave

  mja, ik zou daarvoor ook wel een uitzondering maken.

  @Arne: money, lots of money. Die acteurs hebben eigenlijk weinig te verliezen …

  Reply
 7. Gijs

  Een zeer slechte film, ik zou niemand aanraden hier zijn geld aan te besteden. Het is niet te geloven dat ze de vergelijking met lord of the rings durven noemen. De special effects zijn slecht.De gevechten zijn niet te volgen en de positie van beide partijen niet duidelijk. Er komen telkens andere krijgers en nie te volgen aanvalsgolven. Monsters afschieten met een katapult in een bos op een slagveld lijkt me niet echt heel goed werken. De De overgangen te snel en onoverzichtelijk. De krugs zijn slecht verkleed.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *