6 minuten van The Omen

Er is een nieuwe trailer on-line van The Omen (2006) van John Moore, die zomaar eventjes 6 minuten lang duurt. Ik heb 3 bezwaren tegen de trailer:

1. Enerzijds ziet het er iets te actie gericht uit en willen de makers er alles aan doen om uit te pakken met alle “coole” beeldjes. De kleine knaap die op een schommel zit naast een gevaarlijke hond. Dat volstond voor mij. Waarom de overkill aan beelden?

2. De keuze van de jonge Damian. Vergeleken met de volwassene die ingesloten zat in een lichaam van een kind bij de originele The Omen (1976), zien we hier iets teveel in een kleine deugniet die iets te nadrukkelijk stout aan het kijken is. Ik weet dat ik niet zou mogen vergelijken, maar dit is het eerste wat me is opgevallen.


© 20th Century Fox Film Corporation

3. Maar niet alleen de kleine Damian, maar ook de rest van de cast is teleurstellend. Enerzijds is het getypecast tot en met, en anderzijds nemen ze twee acteurs die eigenlijk geen uitstraling hebben. Julia Stiles vind ik zelfs geen goeie actrice en Liev Schreiber valt gewoon niet op.

En deze bezwaren staan nog los van het ‘nut’ van deze remake van een geslaagde horrorprent. Een remake is aangewezen bij films die (a) oorspronkelijk van minder goede kwaliteit zijn en die je beter kan maken of (b) waarmee je iets nieuws kan aanvangen. Het lijkt er in ieder geval op dat alles gewoon wordt overgedaan met iets meer middelen. Ook de zwakkere scènes uit de originele film worden beeld voor beeld overgedaan, met dezelfde shots, in dezelfde belichting.

De releasedatum van 6/6/06 is leuk (dit is trouwens de enige reden waarom ze deze remake hebben gemaakt), maar horror en zomer gaan eigenlijk ook al niet goed samen. Nu ja, in België is het nog altijd winter, dus misschien zal dat de film nog wat extra bezoekers opleveren.

Update 07/06/2006: Met een opbrengst van $12,6 miljoen heeft de remake van The Omen het dinsdag box office record verbroken. Nog nooit eerder bracht een film die op een dinsdag in première ging zoveel op. Bruce Snyder, president van Fox distributie: “Dit had ik nooit verwacht. Ik was al blij geweest met de helft. Dinsdag premières zijn over het algemeen niet populair.” De remake werd op dinsdag uitgebracht bij wijze van gimmick omdat 666 (06-06-06) het nummer van de duivel is.

***Related Posts***
27/04/2006: The Omen trailer
08/10/2005: Mia Farrow in The Omen remake
14/06/2005: Na Omen 4 komt Omen 666

1 Comment

  1. lord cms

    ook voor de remake :s

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *