Fahrenheit 9/11 ½ & The Road to Guantanamo

Een film die iets minder populair is dan mijn twee vorige filmbesprekingen, maar zeker de moeite waard om even op te zoeken, is The Road to Guantanamo (2006), de nieuwe fictie-documentaire film van Michael Winterbottom die we ondermeer kennen van In This World (2002) en Welcome to Sarajevo (1997).

Korte inhoud: De film is deels fictie, deels documentair en vertelt over drie Britse moslims die door de Amerikanen in Afghanistan werden gearresteerd en afgevoerd naar Guantánamo Bay. Daar werden ze twee jaar vastgehouden, voordat ze, zonder dat er een aanklacht tegen ze was ingediend, werden vrijgelaten.

Hier vinden jullie de trailer van de film.

Twee acteurs uit de film, Rizwan Ahmed en Farhad Harun, en twee ex-gedetineerden warden tijdelijk aangehouden op de luchthaven wanneer ze terug kwamen van het festival in Berlijn. Er werd hen ondermeer gevraagd of ze van plan zijn om nog meer politieke films te maken. Ik hoop van wel want deze film kreeg in Berlijn al een ‘zilveren beer’ voor Beste Regie.

Wij zullen moeten wachten tot 7 juni vooraleer de film in onze zalen verschijnt.

Een andere documentaire die in de maak is, is het vervolg op Fahrenheit 9/11 (2004). De populaire Michael Moore is nog niet uitgepraat en zal nog eens goed van leer trekken tegenover George W. Bush in Fahrenheit 9/11½ (2007).

Tot afschuw van documentairemaker is Bush ondanks zijn film Fahrenheit 9/11 toch herkozen als president. Om de wereld duidelijk te maken dat het toch echt een vergissing was, brengt hij dit tweede deel uit.

Korte inhoud: In de documentaire zal Moore nóg meer negatieve feiten over de president verwerken en zijn banden met Bin Laden. De vraag blijft hoeveel je met één man kan lachen en of je niet beter je pijlen zou richten om diegene die rondom Bush staan en de beslissingen nemen.

Moore begint nu met de opnames en wil de film over een jaar of drie uitbrengen: “51 procent van de Amerikanen miste tijdens de afgelopen verkiezing informatie en wij willen ze wijzer maken en feiten aan het licht brengen. Hen is nooit de waarheid verteld. De rouwperiode is voorbij en er is één positief punt: George W. Bush kan hierna tenminste nooit meer herkozen worden!”, aldus Michael Moore.

***Related Post***
14/11/2008: The Undefeated van Sarah Palin dan toch verslagen aan de box-office
14/11/2008: Michael Moore verdiept zich in de financiële crisis
16/05/2008: Fahrenheit 9/11 krijgt een vervolg
01/11/2007: Michael Moore vs. Wolf Blitzer
08/07/2007: Larry King verkiest Paris Hilton boven Michael Moore
23/05/2007: Michael Moore onderzoekt de Amerikaanse ziekteverzekering

2 Comments

 1. Depechie

  Trailer al gezien van de World Trade Center film ?

  http://www.apple.com/trailers/paramount/wtc/medium.html

  Reply
 2. dave

  dat wordt mijn eerstvolgende post.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *