Een Hollywood versie van The Lake House

Ik had in een vorige post al iets verteld over The Lake House (2006), de Amerikaanse remake van de Koreaanse film Siworae (2000) (Il Mare), met Keanu Reeves en Sandra Bullock.

Korte inhoud: Alex Burnham (Reeves), een gefrustreerde architect, die op zijn buitenverblijf aan de zee leeft, vindt op een dag in zijn brievenbus een brief van een vrouw waarvan de datum 2 jaar in de toekomst ligt. Haar voorspellingen over “het verleden” blijken verbazend nauwkeurig te zijn. Kate Forster (Bullock), de vrouw in kwestie, is ervan overtuigd dat haar brief is teruggereisd naar 1997. Ze begint een briefwisseling met haar pennenvriend uit het nabije verleden. Ooit verloor ze haar bandrecorder in het treinstation. Wanneer ze aan Alex vraagt om het apparaat te gaan zoeken, vangt hij een glimp op van Kate, die natuurlijk niet weet wie hij is. Wanneer Kate’s grote liefde uit de Verenigde Staten terugkeert met zijn nieuwe verloofde is de eenzame dokter plots over haar toeren. Ze schrijft naar Alex en vraagt hem te beletten dat de man van haar dromen naar de VS reist. Alex, die ondertussen smoorverliefd is geworden op Kate, maakt van zijn hart een steen en probeert de toekomst te veranderen.

Hier is dan uiteindelijk de trailer. Ik heb de originele versie van de film gezien en het zou me verwonderen dat deze film enige meerwaarde brengt aan het originele meesterwerkje van Hyun-seung Lee. Voor diegene die deze romance nog niet kennen, GO AND SEE THE ORIGINAL KOREAN VERSION !!

Voor de mensen die niet graag ondertitels lezen of het Koreaans niet echt onder de knie hebben, zal deze Amerikaanse versie ook wel behoorlijk goed zijn relaas vertellen.

De acteurs zien er in ieder geval niet te fake uit in de trailer, wat al een positief punt op zich is voor die twee Hollywood iconen. De iets te melige muziek van Keane (Somewhere Only We Know) moet je er wel bij nemen. Wat me in ieder geval bevalt is dat er quasi geen humor te bespeuren is, of toch niet dat soort gekunstelde humor dat blijkbaar bij heel wat Bullock-romances moet gepaard gaan. Na Crash (2005) wordt dit misschien Bullock’s echte acteer-doorbraak. Maar daarvoor moeten we nog wachten tot 26 juli 2006.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *