The Omen remake

Begin alvast te huiveren voor 6/6/’06, want dan komt The Omen (2006) uit in de zalen van regisseur John Moore (Behind Enemy Lines, Flight of the Phoenix), de remake van de horrorfilm uit 1976.

Ik heb zelf niets tegen remakes, voor zolang ze maar beter zijn dan het origineel of een zekere meerwaarde kunnen bieden. De remake van OSS:117 is gewoon een veel betere film dan het origineel. Maar er zijn uiteraard heel wat meer voorbeelden van zinloze remakes. Wat had je gedacht.

Korte inhoud: Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn (Liev Schreiber) zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine (Julia Stiles) moet bevallen. Helaas overlijdt het baby’tje. Maar in overleg met de priester – en zonder dat Katherine het weet – wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine’s zoontje Damien (Seamus Davey-Fitzpatrick). Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas en komt een mysterieuze vrouw, Mrs. Baylock (Mia Farrow), zich ontfermen over de kleine Damien. Robert wordt door priester Brennan (Pete Postlethwaite) en onderzoeksjournalist Keith Jennings (David Thewlis) gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is en dat de jonge Damien wel eens de zoon van de Duivel kan zijn.

De teaser trailer doet perfect wat een teaser trailer verondersteld is te doen: hij wakkert onze interesse aan. Maar een klassieker zoals deze film hermaken botst vanzelfsprekend op een muur van kritiek. Ik hoop dan ook dat ze iets nieuws aanvangen met de film, en niet gewoon het verhaal gaan navertellen, met iets betere middelen.

En dan zie je de teaser trailer 2 en ben je echt wel benieuwd naar de film. En uiteindelijk zien je dan de officiële trailer en denk je…wow, wat was die originele film uit 1976 toch zo knap.

***Related Posts***
05/06/2006: 6 minuten van The Omen
08/10/2005: Mia Farrow in The Omen remake
14/06/2005: Na Omen 4 komt Omen 666

4 Comments

 1. Borriquito

  heb diene boek ook,
  vind die wel goed, benieuwd naar de remake van de film

  Reply
 2. lord cms

  was ik fan van the omen I II en III!!!

  Reply
 3. lord cms

  moet je zeker gaan zien (met een date)
  op de site zie je de “werbespots” de reclamefilmkes van IBO
  eigenlijk moet je eerst de film gezien hebben, maar goed ze gaan ‘m niet overal in vlaanderen speklen vrees ik
  die reclamefilmkes zijn zo cool!

  Reply
 4. Matula

  ziet er toch wel zeer ok uit, maar er echt naar uitkijken doe ik niet.
  ik ben wel een grote fan van de eerste! misschien duikt hij wel op in de komende blogtalk?…;-)

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *