INXS film met Johhny Depp ?

Het Australische bandje die iedereen wel zal kennen, vooral de meisjes, is INXS. Het nieuws van de dag is dat er een filmproject op til staat en het gerucht doet de ronde dat Johnny Depp in aanmerking zou komen voor de rol van de lead-zanger Michael Hutchence (afbeelding van David.moreno72 via Wikepedia).

INXS was ooit de tweede grootste band na U2. Michael Hutchence staat ook buiten de optredens altijd in het middelpunt van de belangstelling, en heeft bij ieder feest weer een ander model aan zijn arm. Mede door Michaels charisma, katachtige uitstraling en extroverte persoonlijkheid wordt het album Kick uit 1987 een succes en wint de band alle grote prijzen tijdens de MTV Awards van 1988.

In 1993 keert INXS na een paar minder succesvolle albums terug naar de oorsprong van hun succes, en ze toeren in het oude circuit: kleine café’s en clubs. Van hieruit ontstaat het rauwe, kale rockalbum Full moon, dirty hearts 1993. Het album krijgt geen goede kritieken noch is het commercieel een succes, en het is voor de platenmaatschappij aanleiding om INXS: The greatest hits (1994) uit te brengen. De band houdt het daarna even voor gezien, maar Hutchence blijft berucht door zijn affaires, met name door het afbreken van zijn relatie met het Deense supermodel Helena Christensen en zijn relatie met Paula Yates, Brits televisiepresentatrice en vrouw van Bob Geldof. Elegantly wasted uit 1997 is het volgende album, maar Hutchence eist de meeste aandacht. Terwijl de band bezig is zich voor te bereiden op een nieuwe wereldtour staat Hutchence (37) in november van dit jaar wereldwijd op de voorpagina’s door zijn plotselinge dood (zelfmoord) in een Australisch hotel.

Het filmproject spreekt mij in ieder geval aan en als ze Johnny Depp voor de rol kunnen casten wordt dit meteen ook een kassucces. De mensen van JoBlo komen met het volgende nieuws aandraven:

Producers are further looking to round out the cast with an ambitious list of names that include Eric Bana, Sienna Miller, Naomi Watts, Eva Green, Patsy Kensit, Hayden Christensen, Stephen Rea, Joss Ackland, Rachel Griffiths, and Julie Walters. The film, which has a working title of SLIDE AWAY (references an INXS-U2 duet) is under director Nick Egan, who directed a lot of INXS’s more popular videos, and contrary to the rumor that has recently surfaced, Hutchence’s father is not upset about the film and is cooperating with the production through Hutchence’s Trust.

Indrukwekkende cast en wellicht ook een ambitieus filmproject. Toch zijn er heel weinig rock-biopics die goed zijn, maar ik ga ze toch altijd weer opzoeken. Waarom? Ik denk misschien omwille van de tragedie in die films. Muziekgoden die uiteindelijk gewone mensen blijken te zijn, en die flippen van alle aandacht die ze krijgen…misschien heeft het ook wat te maken met die beeldschone vrouwelijke entourage. Wie zal het zeggen? In ieder geval kijk ik uit naar deze INXS-film.

Update 29/06/2006: Johnny Depp lacht om de verhalen dat hij INXS-zanger Michael Hutchence gaat spelen in een filmbiografie. Dat zei de 43-jarige Hollywood-ster donderdag tegenover het Australische persbureau AAP. Het gerucht dat Depp de rol zou spelen, verscheen in april in de Britse media.

Depp is nooit voor de rol benaderd en vindt zichzelf niet ‘glam’ genoeg voor de rol van zijn vriend Hutchence, die in 1997 zelfmoord pleegde. “Hij was een soort god, een soort medicijnman”, vindt Depp. “Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben voor de rol.” Depp was ook geamuseerd over het verhaal dat zijn ex-vriendin Kate Moss, het Britse supermodel, de vriendin van de Australische zanger gaat spelen.

De film van de Britse filmmaker Nick Egan heet Slide Away. Egan maakte in het verleden enkele videoclips voor INXS. Het is nog niet bekend wanneer de film wordt uitgebracht.

2 Comments

 1. alessandra

  Dit was mijn favoriete groepje !!! Nu is er een Canadees als leadzanger. Niet zo knap als Hutchence. Johnny Depp zou inderdaad een ideale cast zijn. Hij heeft zijn haar voor Pirates toch al laten groeien…het zou kunnen dat het ook een pruik was… 🙂

  Reply
 2. dave

  Ik zou denken dat het een pruik was, en ik ga je teleurstellen, want Depp had ook een pruik aan in ‘Blow’.

  😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *