An Inconvenient Truth met Al Gore

De flamboyante Amerikaanse Democraat Al Gore is terug, weliswaar niet in de politiek, maar met een film. De documentaire An Inconvenient Truth (2007) is niet de meest amusante film van het jaar, maar misschien wel de belangrijkste, schrijft The New Yorker enthousiast op deze documentaire die gaat over de gevaren van het broeikaseffect.

As a means of education, “An Inconvenient Truth” is a brilliantly lucid, often riveting attempt to warn Americans off our hellbent path to global suicide. “An Inconvenient Truth” is not the most entertaining film of the year. But it might be the most important.

In de documentaire vertelt regisseur Davis Guggenheim ons iets over de opwarming van de planeet en volgt daarbij de persoonlijke historie en levensstrijd van Al Gore om de effecten van de globale klimaatsveranderingen tegen te gaan. Als milieubewuste man maakt Gore duidelijk waar het om gaat en overtuigt met een waaier aan informatie en feiten die iedereen aan het denken zet. Hij maakt geen politiek betoog, maar laat zijn publiek zelfs de conclusies trekken, met een vermakelijke en aangrijpende stijl. Op het einde van de rit zit iedereen op het puntje van zijn stoel. An Inconvenient Truth is geen verhaal van wanhoop, maar liever een oproep om er samen iets aan te doen.

“It is now clear that we face a deepening global climate crisis that requires us to act boldly, quickly, and wisely,” zegt Gore.

Gore heeft volgens The New Yorker zo vaak over zoveel kwesties gelijk gekregen, dat het blad het niet kan laten voorzichtig te speculeren over een come-back in de actieve politiek en in de strijd om de Democratische nominatie voor het Witte Huis in 2008. Jullie kunnen hier de trailer en de officiële site bekijken.

***Related Post***
18/10/2007: An Inconvenient Truth…with nine wrongs
02/11/2006: Waar wacht je nog op ?

2 Comments

  1. miiki

    vraag blijft of wij daar uberhaupt iets aan kunnen doen? Wie weet is het wel een natuurlijk proces net zoals die klimaatveranderingen tijdens de ijs-tijd…

    Reply
  2. dave

    maar ik ben zeker dat wij dat proces op zijn minst een beetje kunnen versnellen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *