Prince of Persia verfilmd

Er zijn nog maar weinig videogames die echt uitgroeien tot een stevige bioscoopfilm. Maar zo nu en dan is een weer een sprenkeltje hoop. Het spel Prince of Persia zou bijvoorbeeld een visueel knappe spektakelfilm worden. Niet enkel is het spel-element zeer attractief – je hoeft doorheen een paleis zien te geraken met honderden boobytraps, gewapende monsters en ander gespuis – maar alles speelt zich af, zoals de titel al liet vermoeden, in het mooie Persië met zijn prachtige tuinen en zijn gigantische paleizen. Ook het verhaal-element is de moeite waard voor de adaptatie. CinemaBlend wist ons het volgende te vertellen:

Now, well known screenwriter John August, who is apparently serving as an executive producer on the Prince of Persia: The Sands of Time (2009) project, has answered a few questions about the upcoming film on his blog. If you’re a Prince of Persia fan, this is probably a pretty big deal.

August confirms first off, that he doesn’t know when the movie is coming out, they don’t have a director, and no they haven’t cast anyone. Of course they don’t have a script yet, so that makes sense. But, he does confirm they are thinking about casting and that, “it would be great to find a (relatively) unknown Persian actor to play the prince.”

De film zal dus gebaseerd zijn op The Sands of Time en concentreert zich op de prins die met zijn vader en een leger een rooftocht begint van een enorm kasteel. De mannen die op weg zijn naar de sultan willen hun gastheer goed verwennen met gestolen geschenken. De prins wil een dappere krijger zijn; glorie, respect, moed, dat is wat hij begeert. Daarom moet hij van zichzelf iets bijzonders stelen. En dat lukt hem, hij krijgt een zeer bijzondere dolk in handen, namelijk de Dagger of Time. Ook vind hij een zandloper. Aangekomen bij de sultan aanschouwt hij de gevolgen van zijn daad. Na de dolk in de sleuf van de zandloper gestoken te hebben, breekt de hel los. Het zand ontsnapt uit de zandloper en bijna iedereen verandert in moordlustige zombies. Dit was uiteraard niet precies de bedoeling. De prins en een vrouw die schuil gaat onder de naam Farah zijn op een of andere manier geen zombies geworden. Go Figure. Daarom bundelen de prins en Farah hun krachten, om het vrijgekomen zand te stoppen en de gebeurtenis zien terug te draaien.

Ik ben verzot op het spel en wordt dit dus voor mij dikke pret. Hopelijk zullen er net zoals bij Halo (2007) regisseurs betrokken die weten hoe ze een verhaal moeten verfilmen. Prince of Persia is de Indiana Jones van de Perzische wereld.

Update 20/08/2006: Een paar dagen geleden werd bekendgemaakt dat niemand minder dan Michael Bay (Bad Boys, The Rock, Armageddon, The Island, Transformers) de regie van Prince of Persia: Sands of Time op zich zal nemen. Met Jerry Bruckheimer als producer en de originele maker van het spel, Jordan Mechner, aan de schrijftafel, ziet het er naar uit dat deze game-verfilming toch een behoorlijk groot project zal worden. Disney wil de film in de zomer van 2009 naar het witte doek brengen.

13 Comments

 1. Agnus

  Ik heb Sands of Time ooit wel eens gespeeld. Fijn spel met leuke bewegingen en schitterende decors. Er is nu ook al een tijdje een nieuwe PofP op de markt, The Two Trones. De graphics zien er bangelijk uit. Als ze er een film van maken, alstublieft, spaar ons van Uwe Droll !

  Reply
 2. Dave

  ook uitgespeeld. The Two trones ziet er inderdaad gaaf uit.
  En Uwe zal binnenkort nog slechts een gerucht zijn van geen belang.

  Reply
 3. agnus

  laten we hopen !

  Reply
 4. michiel

  dit zou nog wel een van de beste films zijn maar wat zou welke stukje past er

  Reply
 5. Bro

  Heb alle 3 de delen uitgespeeld. Super vet. Hopen dat in de film ook al die bewegingen in voor komen. (zoals in de palen klimmen, langs de gordijnen glijden enz..)

  Reply
 6. Accu

  Bay zijn films zijn nog wel OK. Maar voor actie-thrillers, hou ik toch meer van Tony Scott. Niet al zijn films zijn hoogvliegers, maar vele actieprenten behoren nog altijd tot de beste in hun soort. Nuja, gameverfilmingen maken zelden geslaagde cinema. The Island was een goeie film en Bad Boys II belachelijk. Transformers moet ik nog gaan zien.

  Reply
 7. menno

  Ik heb alle drie de delen al uitgespeeld en ik hoop dat er nog een nieuw deel kompt.
  ik hoop ook dat de film op het spel zal lijken want die is geweldig

  Reply
 8. Tommy

  Klinkt goed allemaal. Ik hoop dat het een top film wordt. Net als de spellen triology.

  Reply
 9. caleno

  Film zou wel alleen over sands of time mogen gaan vinnek, pop2 en pop3 zouden de film langdradig maken

  SOT was zowiezo de beste van de 3 ook 🙂

  Reply
 10. prince of persia

  hoi iedereen . in 2009 komt prince of persia in bioscoop … dus hou je goe …. ciao

  Reply
 11. Sjon

  Kheb alle drie de delen uit en ik hoop dat de film kapotvet gaat worden. Wel jammer dat ze pop 3D niet kunnen gaan verfilmen

  Reply
 12. john

  nixke go figure !!! de prins wordt geen zandmonster door de dagger of time ..
  en ons farah omda ze een amulet heeft (die hij in warrior within gebruikt !!)

  Reply
 13. jonathan

  het word vast een hele mooie film ik heb alle drie de delen zelf ook dus nu maar afwachten !!!!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *