Dragon War, Koreaans geweld met een reuzenslang

Ik heb zonet de trailer gezien van D-War (2007), een Zuid-Koreaanse film waar ik een tijd geleden al iets van had gehoord. Zeker de moeite waard om eens op te zoeken. De poster maakt in ieder geval indruk.

Korte inhoud: D-War is een Science Fiction film boordevol met speciale effecten die zich heeft laten inspireren op de Koreaanse folklore, en vertolkt door Amerikaanse acteurs. Het verhaal gaat over een reuze slang die Los Angeles teistert opzoek naar een vrouw die de slang kan veranderen in een draak. Deze film betekent gewoon pure fun.

Het budget moet ook niet onderdoen voor Amerikaanse producties. Zo maar eventjes 145 miljoen dollar. Spijtig dat de effecten zo af en toe wel iets te fake zijn. Dat de SFX-regisseur Hyung-rae Shim duidelijk een pak Emmerich & Peter Jackson films heeft gezien is duidelijk, maar moest hij nu ook nog weten hoe hij al die virtuele effecten in een stevige film moet omtoveren – had deze film al even populair geweest als The Host (2006). Maar oordeel zelf. Hier is de indrukwekkende trailer en de officiële site.

Het lijkt bij momenten wel op de antipool van King Kong, met het verschil dat de slang geen romance wil beginnen met een blonde del. Neen, de slang wil L.A. vernietigen. Cool ! Entertainment zoals we die graag hebben op een luie zondag-namiddag. De prent heeft nog geen releasedatum bij ons, maar zal op het Festival van Cannes (mei 2006) in première gaan en daarna op 14 september 2007 in de States. In de film treffen we oa. Jason Behr, Amanda Brooks, Robert Forster, Aimee Garcia en John Ales aan.

3 Comments

 1. agnus

  Ik denk toch dat het Amerikaanse publiek die film niet zal lusten. Ze houden vooral van datgene wat door hun landgenoten is gemaakt. Vandaar al de remakes van Aziatische horrorfilms. De keuze om de film in het Engels te maken is bijgevolg misscjien niet de meest ideale keuze. Ben benieuwd naar de resultaten, maar 145 miljoen is echt wel een pak geld.

  Reply
 2. Marcus²

  die eerste shots komen rechtstreeks uit Lord of the Rings. Een slang die een draak wil worden? Waar slaat dit nu op? Dan nog liever Godzilla.

  Reply
 3. Mich

  @agnus
  godzilla was toch geslaagd.
  persoonlijk denk ik dat deze nog zal beter scoren dan godzilla.
  ik hou van films waar monsters in voor komen

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *