The Bourne Ultimatum voor Paul Greengrass

Ik had al eerder bericht dat er dus een 3de Bourne film in de maak, wel, nu blijkt dat regisseur Paul Greengrass (The Bourne Supremacy (2004)) opnieuw de regie zal opnemen voor The Bourne Ultimatum (2007). Hopelijk kan hij deze keer zijn camera stil houden tijdens de gevechten zodat we eindelijk eens kunnen zien ‘wie nu eigenlijk op wie aan het kloppen is’. Op dit moment legt Greengras de laatste hand aan United 93 (2006) (de film over vlucht 93 tijdens de 9-11 aanvallen op Amerika, zie post), maar toch kon Paul Greengrass de geruchten al bevestigen dat hij The Bourne Ultimatum zal gaan maken. Greengrass had het volgende te zeggen over het derde deel van de trilogie in een interview met Empire Online:

“We hebben een script en we zijn onderweg. Bourne 3 is een nieuw verhaal dat totaal anders is dan het boek, maar het zal alle opwinding en spanning hebben die je in een Bourne film verwacht. Ik kan niet wachten. Het wordt fucking fantastisch.”

Wow, nieuw verhaal, fucking fantastic, indeed. Greengrass wist ons tevens te melden dat er een betere auto-achtervoling in zal zitten dan we in Supremacy zagen, en deze vond ik al geweldig. Ook zal er meer actie in zitten, zal de film intenser worden. Volgens Greengrass heeft hoofdrolspeler Matt Damon er evenveel zin in als hijzelf. Allemaal goed nieuws. Gaan we ook nog James Bond zien opduiken om Bourne te helpen, of zou dat te ver gaan? Ik vraag het maar. lol.

Over de concurrentie maakt Greengrass zich geen zorgen. “Ik denk dat er een groot verschil is tussen Bourne en Bond. Bond vindt het leuk om een geheim agent te zijn en om schurken dood te schieten. Bond is een klassieke imperialist, Bourne is een outsider die op de vlucht is en die tegen het establishment vecht. Ik vind Bourne leuker”, aldus Greengrass. En hiermee heb ik ook een antwoord op mijn vorige vraag.

***Related Posts***
26/02/2008: Bourne 4 met Matt Damon en Paul Greengrass ?
09/08/2007: The Bourne Ultimatum scoort aan de box-office en bij de pers
20/02/2006: Nog meer Bourne films na de trilogie
07/01/2006: Flight 93 van Greengrass
16/03/2005: The Bourne Ultimatum komt uit in 2007
27/09/2004: Trilogies aan de kassa
18/09/2004: The Bourne Supremacy (2004) review

6 Comments

 1. agnus

  Bij het uitkomen van Supremacy was iedereen tevreden, maar heel wat mensen spraken van slechte regie. Hier heb ik ook gelezen dat de gevechten niet goed gefilmd waren. En nu, na al die kritieken, mag Greengrass doodleuk weer achter de camera. Ik snap hier niks van …???

  Reply
 2. Lord CMS

  Yo dave!
  voor shinobi had ik die rare kwiet van een filmfreak http://defille.skynetblogs.be mee die films bespreekt op http://kinofreunde.skynetblogs.be
  een typisch aziatisch pareltje, maar niet zo poetisch asl bv zhang yimou’s “hero” enzo, voro de rest heb ik nog niet zoveel dergelijke films gezien omdt ik nooit in de cinema geraak tenzij op festivals waar ik kan profiteren van vrijkaarten…

  ik kan zolang de voorraad strekt aan vrijkaarten geraken trouwens

  Aan kaskrakers ben ik niet, aan horrorfilms ook niet tenzij ze gratis zijn 🙂 dan is de sfeer op het biff ook iets speciaals “la porte” en altjid gillen of boe roepen of awaoert en zefls de filmscore beginne uit te vinden, jaja ik kan me inbeelden dat je als debutant op dat festival uw kloten wat toeknijpt 🙂
  heu: veel bloed en vrouwelijk schoon, edde dat op een dvd-ke uw kortfilm 😉

  veel plezier nog!

  Reply
 3. dave

  die rare kwiet heet soms niet Horst of Matula. Ik kan die twee toch niet uit elkaar houden en dacht eerst dat het een koppel was. 😀
  Ik kende het blogje ‘defille’ niet. Maar ik ben al blij dat iemand de kwiet in levende lijve heeft kunnen aanschouwen.
  De kortfilm heet ‘nuit d’amour’ – eindwerk Rits. Ik was van plan die op de DVD te zetten van m’n tweede kortfilm eXit, maar deze zit in financiële nood bij de afwerking en het ziet er niet rooskleurig uit? Gevolg, ben ik zowat bezig met een nieuw project bezig, een langspeler, kwestie van niet bij de pakken te blijven zitten in afwachting op Sint-Antonius met een enorme geldbeugel. Ik zou er hem nochtans dankbaar voor zijn.
  Straks naar Nightmare gaan zien.

  Reply
 4. Clement

  dit wordt de beste trilogie, na The Godfather en Indiana Jones. Ik hoop dat er nog heel veel Bourne films mogen volgen.

  Reply
 5. kruk

  een vierde bourne film zou nix zijn zonder damon

  Reply
 6. mamy

  kei tof

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *