Nacho Libre met Jack Black

Toen ik de affiche zag van Nacho Libre (2006) had ik zo iets van ‘wat smijten ze hier binnen’. Maar voor zover mijn instincten mij niet bedriegen is deze film simpelweg briljant. Om eerlijk te zijn vind ik de vorige komedies van Jack Black serieus bij het haar getrokken, maar deze keer ziet het er naar uit dat het eigenlijk wel grappig kan zijn. Het verhaal gaat in grote lijnen over een Mexicaanse priester die zich voor het Goede Doel inschrijft als professioneel worstelaar genaamd Nacho Libre. Op Imdb staat de volgende synopsis:

Nacho (Jack Black) is a young man who was raised in a Mexican monastery in Oaxaca and now works there as the cook, and takes it upon himself to rescue the holy place from financial ruin by joining a local Lucha Libre tournament and becoming one of the ‘Luchadores’. Naturally, Nacho isn’t acting out of purely altruistic measures, as he wishes to help Sister Encarnacion (Ana de la Reguera), a beautiful Mexican nun who has recently arrived at the monastery, as well as the gaggle of young orphans who live there.

De film is geregisseerd door de maker van het krankzinnige Napoleon Dynamite (2005), Jared Hess. De trailer van Nach Libre een tikkeltje geïnspireerd op The Mask of Zorro is zo funny dat ik er echt naar uitkijk. Maar daarvoor zal ik nog moeten wachten tot 26 juli 2006.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *