The Pink Panther herwerkt

Remakes, ik vergelijk het meestal met fastfood in de Quick of de McDonalds. Het vlees in de hamburgers is smaakloos maar de sausjes zijn zo lekker en aanlokkelijk dat je die hamburgers blijft eten. En eenmaal vertrokken, ben je eraan verslaafd en weet je niet meer hoe een echte steak smaakt. Maar Hollywood wil op veilig spelen en heeft zijn menukaart de laatste jaren grondig gewijzigd, tot spijt van de fijnproevers.

De remake The Pink Panther (2006) wordt deze keer vertolkt door Steve Martin, die misschien wel de enige acteur is die in de voetsporen van Peter Sellers kan stappen. Hoe dan ook, de trailer spreekt me niet aan. Steve Martin heeft zalige komediefilms op zijn naam staan, maar hier heb ik het gevoel teveel een pastiche te zien van het personage van inspector Clouseau in plaats van een nieuwe interpretatie ervan.

Korte inhoud: Een wereldberoemde voetbalcoach wordt vermoord en daarbij wordt ook zijn legendarische ring gestolen, ook wel bekend als de Pink Panther. Wanneer de meester der detectives onbereikbaar is, roept de Franse overheid de hulp in van niemand anders dan Inspecteur Clouseau. Wie heeft de coach vermoord? En wie kan de zaak oplossen? Aan Clouseau en zijn partner Ponton de gevaarlijke taak om de moordenaar te ontmaskeren.

De film is geregisseerd door Shawn Levy (Big Fat Liar, Just Married, Cheaper by the Dozen) Dit is niet de eerste keer dat Steve Martin samenwerkt met Levy, maar deed dit al eerder in de familiefilm Cheaper By the Dozen. Verder zijn Beyoncé Knowles (Austin Powers), Jean Reno (Léon, Ronin) en Kevin Kline (A Fish Called Wanda, In & Out) te zien in deze film.

2 Comments

  1. Andy

    Ik mis de Aziatische butler Kato.

    Reply
  2. Leen

    gosh, met al die remakes tegenwoordig… Niemand heeft precies nog inspiratie. What a shame!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *