Salma Hayek en Penélope Cruz zijn Bandidas

In de bioscoop kunnen jullie als afwisseling nog eens een avontuurlijke komedie-western zien, Bandidas (2006), met twee bekoorlijke chica’s in de hoofdrol, de Spaanse Penélope Cruz en de Mexicaanse Salma Hayek.

Er zijn twee factoren die kunnen aangeven dat een film zwaar zal tegenvallen. Enerzijds als de film geproduceerd én NIET zelf geregisseerd is door Luc Besson en anderzijds dat de regie van de film in handen is van een Nederlander, en dan nog wel een onervaren Nederlander. In dit geval de onbekende Joachim Roenning die de film co-regisseert met de onbekende Espen Sandberg. Maar ik denk ik wel dat deze film voor een groot stuk zelf is geregisseerd door Luc Besson, althans ruikt de trailer naar die typische French-touch, waarbij alle acties snel worden gemonteerd, overmatig gebruikt van visuele camera-effecten, wide-angle lenzen en stereotype situationele humor (cf. bijna alle Besson producties en bijna alle franse komediefilms). Alles hip en smaakvol verpakt , alles wat een Hollandse film NIET is. En er is een publiek voor, dus ‘why not?’. Besson windt er ook geen doekjes om. Dit product moet geld in het laatje brengen en de filmcritici kunnen de pot op.

Korte inhoud: We bevinden ons in 1880. Het leven van de Mexicaanse bevolking wordt danig opgeschrikt wanneer Tyler Jackson (Dwight Yoakam), vertegenwoordiger van de New York Bank And Trust, z’n intrede maakt in het Amerikaanse grensgebied. Hij zaait meteen een spoor van vernieling door verschillende boeren uit hun huis te zetten én de lokale opperbankier te vergiftigen. Zo wordt hij opslag de leider van het bankwezen en is hij verantwoordelijk voor de snellere expansie van de Amerikaanse spoorwegen, die hun netwerk willen uitbreiden over Mexicaans grondgebied. Twee jongedames, de bankiersdochter Sarah (Hayek) en de boerendochter Maria (Cruz), slaan de handen in elkaar en besluiten verschillende bankfilialen leeg te roven. Ook de New Yorkse speciale agent (Steve Zahn) wordt al snel door hen ingepakt.

U hoort het al, niet meteen een film die het moet hebben van zijn intelligente dialogen en plottwists, maar al zijn pijlen richt op die die twee bekoorlijke elementen. Verwacht er niet teveel van en bekijk het als luchtige entertainment die niet volwassen genoeg is om goede entertainment te worden. Voor diegene die liever niet willen betalen voor dergelijke onzin is hier de trailer en dan heb je alles wat leuk is aan de film ook gezien. Voor diegene die willen volharden is de boosheid is de film reeds in de Belgische bioscopen sinds 18 januari 2006.© EuropaCorp

***Related Post***
16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *