James Cameron zoekt naar zijn Battle Angel Alita

Er is onlangs veel gespeculeerd over een nieuwe Terminator en een nieuwe True Lies, maar de eerstvolgende film van regisseur James Cameron wordt Battle Angel (2009), naar het Japanse Manga personage van Yukito Kishiro, Battle Angel Alita (of ook nog bekend onder de Aziatische naam Gunnm). Het is sinds zijn uiterst succesvolle Titanic in 1997 dat Cameron nog een fictie-film heeft gemaakt. Titanic, die 11 oscars won, was destijds de kostbaarste film aller tijden, maar bracht met 1,8 miljard dollar ook een record op. Cameron spendeerde veel tijd aan het maken van documentaires en genoot met volle teugen van de roem en het geld.

De nieuwe productie Battle Angel is een sciencefictionfilm, gebaseerd op de vaak gewelddadige Japanse manga-stripverhalen. Het speelt zich af in de 26e eeuw. En voor de film is Cameron nog op zoek naar een hoofdactrice. Als je interesse zou hebben kan je uzelf hier aanmelden. Je hoeft geen filmervaring te hebben. De jarenlange ervaring van Cameron zal dit gebrek wel opvangen.

FEMALE LEAD: 16-mid 20s. Any ethnicity, including Caucasian. She moves and behaves with confidence and a sense of nobility. Lithe as a cat. Athletic and agile. She is a warrior. Graceful movement and an ear for languages and dialects are essential.

Geen gemakkelijke casting als je het mij vraagt. Een paar jaartjes geleden zou ik hebben gedacht aan Natalie Portman, maar nu is ze te oud voor de rol. Suggesties?

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *