Cameron Diaz In Her Shoes

Deze week komt een leuk komisch drama uit in de bioscoop van de regisseur Cutis Hanson, die de meest uiteenlopende films op zijn palmares heeft staan. Zo stond hij achter de camera bij de thriller The Hand That Rocks the Cradle (1992), de actiefilm The River Wild (1994), de misdaadfilm L.A. Confidential (1997), de komedie/drama Wonder Boys (2000), de biopic/drama 8-Mile (2002) en nu zullen we hem zien in een Komisch drama In her Shoes (2005) met Cameron Diaz en Toni Collette als twee zussen die niets met elkaar gemeen hebben behalve hun schoenmaat.

Maggie (Cameron Diaz) is een echt feestbeest, zij heeft elke week een ander baantje en haar interesses gaan alleen maar uit naar make-up en de juiste accessoires. Zij fladdert maar een beetje rond in het leven en vindt dat haar grootste kwaliteit haar uiterlijk is. Rose (Toni Collette) is een afgestudeerde advocate en heeft een baan bij een top kantoor. In haar prachtig gedecoreerde appartement vlucht zij van de buitenwereld. Rose is constant bezig met haar gewicht en haat haar zelfbeeld. Het enige waar zij troost in vindt zijn haar schoenen. Na een rampzalige ruzie groeien Maggie en Rose uit elkaar. Pas bij het ontdekken van hun doodgewaande grootmoeder Ella (Shirley MacLaine) komen de zussen langzaam maar zeker weer bijeen. Hier kunnen jullie de trailer van de film bekijken.

Hoe zeer uiteenlopend de films van
Curtis ook moge zijn, ze trekken alvast mijn aandacht door hun nauwkeurig portret van de personages die een soort zelfbewustzijns-proces ondergaan: wie zijn ze en waar willen ze naar toe. Vaak zoeken ze dan ook een diepere band met familie of andere mensen, en alles wijst erop dat ook deze film niet anders is. In Her Shoes is gebaseerd op het tweede boek van Jennifer Weiner die meteen een bestseller werd. De film komt uit op woensdag 30 november.

2 Comments

 1. |sm|

  ik hou echt van deze film! gisteren betekende “in her shoes” en dus deze post niet veel voor mij, maar vandaag viel mijn oog op “wonder boys” en las ik toch je post! nu denk ik er sterk aan om de film toch te zien.
  l.a. confidential was ook super. 8 mile heb ik niet gezien, maar die heeft ook niet zo’n slechte kritieken dacht ik.
  maar wonder boys, ja, dat is een specialleke en die film heeft een plaatsje in mijn hart.

  Reply
 2. |sm|

  dat interesseert mij nu minder se! 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *